Vaccinare condiţie de întoarcere în campusurile universitare. Tot mai multe universităţi din SUA anunţă că vor cere studenţilor să fie vaccinaţi

  • Vaccinare ar putea fi una dintre condiţiile pentru reîntoarcerea studenţilor în campusuri în toamnă în întreaga lume.
  • În SUA unde programul de vaccinare este mult mai avansat decât cel din Europa anumite universităţi au anunţa că vor cere studenţilor să fie vaccinaţi pentru a se întoarce în campusuri.
  • Anunţurile au dus la un val de reacţii mixte cu o parte lăudând iniţiativa şi cu o parte criticând-o aspru.
308 afișări
Imaginea articolului Vaccinare condiţie de întoarcere în campusurile universitare. Tot mai multe universităţi din SUA anunţă că vor cere studenţilor să fie vaccinaţi

Vaccinare condiţie de întoarcere în campusurile universitare. Tot mai multe universităţi din SUA anunţă că vor cere studenţilor să fie vaccinaţi

Lista colegiilor şi universităţilor care intenţionează să solicite studenţilor să fie complet vaccinaţi împotriva Covid-19 este în creştere. Deja, Universitatea Cornell, Universitatea Rutgers, Universitatea Nova Southeastern, Colegiul Fort Lewis din Durango şi Universitatea St. Edward din Austin, Texas, au declarat că vaccinările vor fi obligatorii pentru studenţi înainte de a se întoarce în campus la toamnă, relatează CNBC.

„Vor fi acceptate scutirile medicale şi religioase, dar se aşteaptă ca campusurile şi sălile de clasă să fie formate în mod covârşitor din persoane vaccinate, reducând în mare măsură riscul de infecţie pentru toţi”, a declarat Martha Pollack, preşedinte la Universitatea Cornell.

Potrivit lui Lynn Pasquerella, preşedintele Asociaţiei Colegiilor şi Universităţilor Americane, mai multe instituţii vor implementa acestă măsură.

Studenţii pot solicita o scutire de la vaccinare din motive medicale sau religioase, iar studenţii înscrişi în programe de învăţământ la distanţă nu vor trebui să fie vaccinaţi.

Vaccinarea elevilor

Pe măsură ce eligibilitatea pentru vaccinurile Covid se extinde la persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste, şcolile trebuie să ia în considerare modul în care vaccinarea poate ajuta învăţământul să revină pe drumul cel bun, a spus Pasquerella.

Doar 58% dintre părinţi din SUA au spus că îşi vor vaccina copiii împotriva Covid, în ciuda faptului că 70% dintre părinţi au spus că se vor vaccina, potrivit unui sondaj din martie realizat de ParentsTogether.

Gospodăriile cu venituri mici şi minoritare erau şi mai puţin susceptibile de a-şi vaccina copiii, a constatat ParentsTogether.

„Trebuie să începem conversaţia cu părinţii acum, pentru a construi încredere şi înţelegere cu privire la modul în care vaccinarea copiilor împotriva Covid-19 le protejează sănătatea, sănătatea familiei şi sănătatea comunităţilor noastre”, a declarat Bethany Robertson, cofondator şi codirector al ParentsTogether.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici