Vaccinările împotriva rujeolei s-au dublat în judeţul Arad după decesele cauzate de această boală

Cazurile de rujeolă din judeţul Arad sunt în scădere, iar vaccinările s-au dublat în judeşul Arad, faţă de aceeaşi perioada a anului 2016, după ce părinţii s-au alertat că au existat cazuri de deces. În plus, medicii au desfăşurat campanii de recuperare a vaccinării copiilor.

403 afișări
Imaginea articolului Vaccinările împotriva rujeolei s-au dublat în judeţul Arad după decesele cauzate de această boală

Vaccinările împotriva rujeolei s-au dublat în judeţul Arad după decesele cauzate de această boală

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Arad (DSP), în cursul primului trimestru al anului 2017, s-au efecutat aproape 4.400 de vaccinări cu ROR împotriva rujeolei, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă a anului 2016, se efectuaseră doar circa 2.000 de vaccinări.

Medicii spun că cel mai probabil numărul mare de îmbolnăviri din cursului anului 2016 şi apariţia cazurilor de deces i-au speriat pe părinţi, care au fost de acord să-şi vaccineze copii.

În plus, din ianuarie se derulează o campanie de recuperare la vaccinarea cu ROR a copiilor cu varstă de până la 9 ani.

„Pe primul trimestru au fost în total 4.391 de doze administrate, ţinându-se cont că se derulează în prezent şi campania de vaccinare suplimentară de ROR la copii cu vârstă între 9 luni şi 9 ani. Comparativ, în anul 2016, trimestrul I, s-au înregistrat un număr 1.995 de vaccinări. Într-adevăr se observă o creştere a numărului de recuperări la vaccinarea ROR", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DSP Arad, medicul Mihaela Cîţu.

Şi numărul cazurilor de rujeolă a scăzut. Dacă în ianuarie erau 109, în februarie 105, în martie 123, în aprilie s-au înregistrat 53 de cazuri.

În prezent, în secţia de boli infecţioase copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sunt internaţi 13 copii suspecţi de rujeolă.

DSP Arad a cerut Minsiterul Sănătăţii 6.620 de doze cu vaccin ROR.

De la apariţia primelor focare, în 2016, în judeţul Arad au fost confirmate, până în prezent, 837 de cazuri, judeţul fiind pe locul trei în ţară din acest punct de vedere.

În cursul anului 2016, cinci persoane - un băieţel de 8 luni din localitatea Milova, o fetiţă de 9 luni din oraşul Curtici, un băiat de 15 ani din Covasant, o femeie de 27 de ani din municipiul Arad şi o fetiţă de un an din localitatea Caporal Alexa - au murit că urmare a complicaţiilor cauzate de rujeolă.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în 2017 până la sfârşitul lunii aprilie, fuseseră înregistrate 23 de decese cauzate de epidemia de rujeolă.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28.04.2017 este 5119, din care 23 de decese (7 în judeţul Timiş, 5 în judeţul Arad, 5 în judeţul Dolj, 3 în judeţul Caraş Severin, 1 în judeţul Călăraşi, 1 în judeţul Satu Mare şi 1 în Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judeţe”, reiese din raportarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici