Vâlcea: Un camion încărcat cu 21 de tuburi cu oxigen s-a răsturnat în apropierea platformei Oltchim

Un camion încărcat cu 21 de tuburi cu oxigen s-a răsturnat, luni dimineaţă, la intrarea pe pasarela din apropierea platformei Oltchim din Râmnicu Vâlcea, iar zona a fost izolată de pompieri pentru a preveni pericolul unei explozii.

219 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Un camion încărcat cu 21 de tuburi cu oxigen s-a răsturnat în apropierea platformei Oltchim

Vâlcea: Un camion încărcat cu 21 de tuburi cu oxigen s-a răsturnat în apropierea platformei Oltchim (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, plutonier Octavian Fulger, în urma accidentului nu au fost înregistrate victime.

Primele date ale poliţiştilor arată că şoferul camionului a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta din cauza vitezei, a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat.

"Zona a fost izolată pe o lungime de aproximativ 800 de metri, restricţionându-se traficul pietonilor şi al maşinilor. Practic, la intrarea pe pasarela care face legătura cu platforma chimică Oltchim, camionul a intrat pe contrasens şi, în balans fiind, într-o curbă la dreaptă, s-a răsturnat. Era încărcat cu 21 de tuburi pline cu oxigen. Nu a existat incendiu, şoferul are doar câteva zgârieturi şi este speriat, dar a existat pericolul unei explozii. A urmat o operaţiune de încărcare a tuburilor într-un alt camion, timp în care circulaţia în zonă a pietonilor şi maşinilor a fost oprită", a declarat plutonier Octavian Fulger.

Cele 21 de tuburi cu oxigen au fost încărcate într-un alt camion, iar traficul rutier spre platforma Oltchim, blocat în urma accidentului, a fost reluat după câteva zeci de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici