Vâlcea: Un elev de 14 ani a murit după ce a căzut într-o fosă septică din curtea şcolii. Elevii erau afară, supravegheaţi de profesori

Un elev în vârstă de 14 ani, de la o şcoală din localitatea vâlceană Alunu, a murit, vineri la prânz, după ce, într-o pauză, a căzut într-o fosă septică goală de beton, din curtea instituţiei de învăţământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1400 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Un elev de 14 ani a murit după ce a căzut într-o fosă septică din curtea şcolii. Elevii erau afară, supravegheaţi de profesori

Vâlcea: Un elev de 14 ani a murit după ce a căzut într-o fosă septică din curtea şcolii (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, copilul a ieşit în curtea şcolii şi a ridicat capacul din metal al fosei septice, care era goală, moment în care a alunecat în interiorul acesteia.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţişti şi procurori se află la faţa locului pentru a stabili cum anume a fost posibil ca elevul să moară în timp ce se afla în şcoală.

Băiatul în vârstă de 14 ani era în ultimul an de gimnaziu, la şcoala din satul Colţeşti, comuna vâlceană Alunu.

ISJ Vâlcea: Elevul căzut în fosa septică, mort în timp ce elevii erau afară,supravegheaţi de profesori

Şeful Inspectatului Şcolar Judeţean Vâlcea, Ion Gherghinaru, a declarat corespundentului MEDIAFAX că, din informaţiile pe care le-a primit, incidentul în care elevul de clasa a VIII-a, de la şcoala din Alunu, şi-a pierdut viaţa, s-a petrecut în prima pauză, respectiv între orele 8.50 şi 9.00.

Potrivit lui Gherghinaru, copiii se aflau în curte, sub supravegherea cadrelor didactice ale şcolii, iar elevul care şi-a pierdut viaţa, însoţit de cinci sau şase colegi, s-a îndepărtat de ceilalţi copii, a mers în spatele şcolii, acolo unde este amplasată fosa septică, şi a ridicat capacul metalic al acesteia vrând să le arate colegilor că are forţă.

În momentul în care a ridicat capacul, băiatul a alunecat în fosă, iar capacul metalic a căzut peste el.

Ion Gherginaru a precizat că, dincolo de ancheta Poliţiei şi a procurorilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea face investigaţii pentru a stabili dacă există o vinovăţie a cadrelor didactice în acest caz.

Medicii legişti vor stabili, în urma necorpsiei, cauza morţii băiatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici