- Home
- Social
- (17.07.2022, 07:17)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vârful de ciocolată de pe cornetul de îngheţată ne face rău. Explicaţia unui om de ştiinţă
Se recomandă ca niciodată să nu mâncaţi vârful de ciocolată al cornetului de îngheţată, care, pentru mulţi, este partea preferată.
15759 afișări
Este o veste care ne strică vara de câţiva ani: vârful de ciocolată al cornetului de îngheţată ambalat face rău şi nu trebuie mâncat.
Acea muşcătură, care pentru mulţi este cea mai bună, ar fi şi cea mai periculoasă pentru sănătatea noastră, spune din 2016 profesorul olandez Bert Weckhuysen de la Universitatea Utrecht, un chimist care a explicat de ce această parte a cornetului de îngheţată nu are beneficii.
Explicaţia este pur ştiinţifică şi are de-a face cu procesul de hidrogenare care este necesar pentru a ne asigura că ciocolata nu este nici prea solidă, precum ciocolata în stare clasică, în ciuda faptului că este depozitată la congelator, nici prea lichidă, precum ciocolata topită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul
-
FOCUS: Start în campania electorală
-
China nu mai este cel mai mare partener comercial al Germaniei. Gigantul din Asia a pierdut lupta cu SUA
-
Scad naşterile şi decesele. Căsătoriile cresc
Prin acest proces, acel strat de ciocolată devine un concentrat de grăsimi saturate, care sunt dăunătoare pentru sănătate, deoarece cresc colesterolul foarte mult. De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea a maximum 10% din caloriile zilnice sub formă de grăsimi saturate şi încercarea de a le înlocui cât mai des cu grăsimi polinesaturate şi mononesaturate, precum cele găsite în uleiul de măsline sau în peşte.
Îngheţata ambalată este bogată în zahăr şi conservanţi, iar ciocolata folosită este foarte adesea un înlocuitor. Nimic de-a face cu îngheţata de casă. Soluţia este chiar aici: ori de câte ori este posibil, preferaţi îngheţata de casă.
Citește pe alephnews.ro: Noul film „Stăpânul inelelor” va fi lansat în 2026. Cine va face parte din distribuție
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ca între Prime Doamne: Ce i-a transmis Jill Biden lui Carmen Iohannis după întâlnirea de la Casa Albă
Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Cine este antreprenorul care vrea să transforme cele mai arzătoare dorinţe ale oamenilor într-o afacere. El a creat şi vândut mai multe afaceri
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
PROSPORT.RO
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
CANCAN.RO
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi au trăit o poveste de dragoste ca în filme
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe