Vaslui: Fraţi internaţi în spital după ce au fost înfometaţi şi lăsaţi în frig de mama lor

Patru fraţi din municipiul Bârlad, cu vârste cuprinse între unu şi şase ani, au fost internaţi în spital, după ce au fost lăsaţi nesupravegheaţi, înfometaţi şi ţinuţi în frig de către mama lor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui începând o anchetă în acest caz.

3 afișări

Medicul de familie pe lista căruia copiii se aflau în evidenţă a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui care a intervenit pentru scoaterea celor patru fraţi din mediul familial, având în vedere condiţiile inumane în care aceştia erau crescuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetei desfăşurate de DGASPC Vaslui, cei patru copii erau malnutriţi şi ţinuţi într-o încăpere fără căldură, lucru care le-a afectat starea de sănătate. În consecinţă, toţi cei patru fraţi au fost internaţi în Spitalul de Copii "Sfântul Nicolae" din Bârlad, unde vor fi investigaţi şi vor beneficia de îngrijire din partea personalului de specialitate.

"Copiii erau lipsiţi de supraveghere şi ţinuţi de mamă fără hrană şi fără căldură. Micuţii erau apatici, cu disconfort psiho-emoţional şi dezvoltare insuficientă pentru vârsta pe care o au, precum şi cu tulburări de limbaj specifice neglijării. Situaţia cea mai gravă este în cazul copilului de un an, care a fost diagnosticat de către medici cu malnutriţie proteino-calorică, sindrom de deshidratare acut şi anemie", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

După externarea din spital, cei patru fraţi vor ajunge în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abandonat, Neglijat şi Exploatat Bârlad, unde vor beneficia de consiliere psihologică din partea specialiştilor DGASPC Vaslui.

Totodată, Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui va căuta soluţii pentru instituirea unor măsuri de protecţie pentru copii, aceştia urmând să ajungă fie în grija bunicilor materni, fie în plasament familial la asistenţi maternali profesionişti. De altfel, alţi doi fraţi ai celor patru copii se află deja în plasament familial, iar unul într-un centru de plasament de tip rezidenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici