Vaslui: Peste 120 de preşcolari şi elevi, trimişi acasă din cauza frigului din sălile de clasă

Două unităţi de învăţământ din comuna vasluiană Gârceni au suspendat cursurile, luni, în prima zi de şcoală din acest an, după ce peste 120 preşcolari şi elevi au îngheţat de frig la primele ore de curs, sălile de clasă fiind neîncălzite.

152 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Peste 120 de preşcolari şi elevi, trimişi acasă din cauza frigului din sălile de clasă

Vaslui: Peste 120 de preşcolari şi elevi, trimişi acasă din cauza frigului din sălile de clasă (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Un număr de 122 de elevi şi preşcolari de la şcolile şi grădiniţele din localităţile Slobozia şi Trohan din judeţul Vaslui au plecat acasă după două ore şi jumătate, timp în care au stat în unităţile de învăţământ cu mănuşi în mâini, căciuli pe cap şi cojoace, din cauza temperaturilor foarte scăzute.

"Într-adevăr, era foarte frig în sălile de clasă pentru că nu a mai fost căldură în şcoli de aproape o lună. Nu este problema lemnelor, ci a faptului că nu avem cu cine să facem focul în sobe. Îngrijitorii vechi ne-au plecat, iar Inspectoratul Şcolar ne-a blocat posturile, fără ca noi să mai avem dreptul să facem angajări. Până la finele primului semestru, am folosit un beneficiar de la Legea 416, însă acum acesta refuză să muncească de la 5 dimineaţa pentru 100 de lei pe lună. Chiar şi aşa, nu-mi mai permit eu să risc fără un angajat, chiar şi cu jumătate de normă, care să poată fi tras la răspundere dacă, Doamne fereşte, ia foc şcoala", a declarat, luni, primarul comunei Gârceni, Mircea Scutelnicu.

De partea cealaltă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui recunoaşte că în comuna Gârceni este o situaţie mai specială în ceea ce priveşte îngrijitorii care să se ocupe de asigurarea căldurii în sălile de clasă.

"Am trimis astăzi (n.r. - luni) doi inspectori pentru a vedea cum poate fi rezolvată problema căldurii din cele două unităţi de învăţământ din Slobozia şi Trohan. S-a ajuns la o înţelegere cu domnul primar care ne-a promis că va face tot posibilul să găsească un om care să se ocupe de făcutul focului în sobe. La rândul nostru, vom face toate demersurile la minister pentru a ne debloca posturile de îngrijitor necesare", a precizat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Potrivit sursei citate, problema angajării unor îngrijitori la şcolile din comuna Gârceni se va rezolva în aproximativ o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici