Vaslui: Peste o sută de locuinţe şi gospodării, inundate. 19 persoane, evacuate

Peste o sută de locuinţe şi gospodării din judeţul Vaslui au fost inundate, iar 19 persoane au fost evacuate, în urma ploilor puternice, cea mai afectată fiind localitatea Popeni, unde apa a intrat în 40 de case, transmite corespondentul MEDIAFAX.

209 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Peste o sută de locuinţe şi gospodării, inundate. 19 persoane, evacuate

Vaslui: Peste o sută de locuinţe şi gospodării, inundate. 19 persoane, evacuate (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, cel puţin o sută de locuinţe şi gospodării din localităţile Băcani, Suseni şi Popeni au fost inundate, în urma ploilor puternice căzute în sudul judeţului Vaslui.

La solicitarea autorităţilor locale, peste 50 de pompieri au intervenit pentru evacuarea a 19 persoane şi scoaterea apei din trei case.

Cea mai afectată localitate a fost Popeni, comuna Zorleni, unde apa a intrat în 40 de locuinţe, potrivit autorităţilor locale.

"În doar un sfert de oră a plouat 30 de litri pe metru pătrat, o cantitate foarte mare de apă, care nu a putut fi preluată de pârâul Simila, care traversează localitatea Popeni. Pe de o parte, pârâul s-a umflat şi a intrat în casele oamenilor, iar pe de altă parte torentul de apă de pe versanţi s-a scurs în locuinţe. În total, există 40 de locuinţe în care apa a intrat în cel puţin o cameră. La acestea, se mai adaugă alte 20 de gospodării în care au fost inundate curţile", a declarat, miercuri, viceprimarul comunei Zorleni, Lucian Stoica.

În comuna Băcani, au fost inundate 50 de gospodării, precum şi nouă locuinţe din Băcani, Băltăţeni şi Suseni. De asemenea, drumul judeţean Bârlad - Alexandru Vlahuţă, care tranzitează şi comuna Băcani, a fost afectate pe mai multe porţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici