Mai multe localităţi şi drumuri din Dâmboviţa, afectate de inundaţii şi alunecări de teren

Mai multe localităţi şi drumuri din judeţul Dâmboviţa au fost afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse săptămâna trecută, în unele cazuri fiind avariate zone care fuseseră inundate şi în trecut şi unde începuseră lucrări de reabilitare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

337 afișări
Imaginea articolului Mai multe localităţi şi drumuri din Dâmboviţa, afectate de inundaţii şi alunecări de teren

Mai multe localităţi şi drumuri din Dâmboviţa, afectate de inundaţii şi alunecări de teren (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Dâmboviţa, ploile abundente de săptămâna trecută au provocat pagube în mai multe localităţi ale judeţului.

De asemenea, au fost afectate zone care fuseseră inundate şi în trecut şi unde începuseră lucrări de reabilitare.

Astfel, în comuna Pucheni, ploile torenţiale, torentele şi viiturile produse pe pârâul Valea Largă au produs eroziuni, afectând nouă gospodării situate pe marginea apei. În aceeaşi comună, drumul judeţean care face legătura cu localitatea Malu cu Flori a fost avariat, partea carosabilă tasându-se. Tot la Pucheni o alunecare de teren produsă foarte aproape de drumul de acces către şapte gospodării a afectat 400 de metri de grădini care aparţin localnicilor.

În comuna Cândeşti, apele umflate ale pârâului Trifa au avariat infrastructura unui pod din beton pe DJ 702, fiind afectată structura de siguranţă a construcţiei. De asemenea, pe acelaşi drum s-au format gropi şi făgaşe din cauza viiturilor.

O altă localitate afectată este comuna Malu cu Flori, unde scurgerile de pe versanţi şi viiturile au produs pagube în zonele care fuseseră afectate şi anterior de inundaţii şi unde se executaseră sau începuseră lucrări de stabilizare a alunecărilor de teren şi de refacere a căilor de acces afectate de inundaţiile anterioare. Astfel, mai multe apărări de mal au fost răsturnare, iar drumuri de acces intrate în reabilitare au fost rupte sau avariate.

Conform autorităţilor locale, unele dintre lucrările afectate de cele mai recente inundaţii sunt încă în garanţie.

Comisia locală pentru situaţii de urgenţă a propus ca măsuri notificarea executantului şi a proiectantului investiţiei despre avariile produse şi constatările comisiei şi iniţierea demersurilor privind expertizarea obiectivului avariat cu stabilirea măsurilor de refacere.

În comuna Văleni Dâmboviţa o alunecare de teren a avariat o locuinţă cu trei camere, construită din paiantă pe fundaţie de piatră.

Potrivit Prefecturii Dâmboviţa, "continuarea fenomenului poate duce la agravarea degradărilor constatate, putând pune în pericol stabilitatea construcţiei". Casa aflată în pericol este locuită de o singură persoană şi are asigurare.

Cele patru localităţi nu sunt singurele afectate de calamităţile produse săptămâna trecută. Autorităţile se află în teren pentru stabilirea pagubelor produse în comunele Pietrari şi Râu Alb.

Până în prezent nu a fost făcută o estimare a valorii pagubelor produse de calamităţile de săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici