Vaticanul vrea să actualizeze lista martirilor creştini cu persoane din zilele noastre

Papa Francisc a înfiinţat o comisie care va alcătui o listă cu martirii creştini din zilele noastre, astfel încât aceştia să fie cunoscuţii de lumea întreagă. Martirii sunt mai numeroşi în zilele noastre decât în primele secole, a spus Papa, potrivit Reuters.

64 afișări
Imaginea articolului Vaticanul vrea să actualizeze lista martirilor creştini cu persoane din zilele noastre

Vaticanul vrea să actualizeze lista martirilor creştini cu persoane din zilele noastre

Comisia Vaticanului va studia uciderea creştinilor din zilele noastre şi va încerca să facă o listă cu „toţi cei care şi-au vărsat sângele" în numele lui Hristos de la începutul secolului trecut până în prezent, a declarat miercuri Papa Francisc.

Prin intermediul unei scrisori, Francisc a mai anunţat că a dat această sarcină „Comisiei pentru noii martiri - martori ai credinţei", un nou grup de lucru din cadrul departamentului Vaticanului care se ocupă de crearea sfinţilor.

Măsura are legătură cu anul jubiliar 2025 şi urmează unei iniţiative similare a Papei Ioan Paul al II-lea pentru Jubileul din 2000.

„Martirii sunt mai numeroşi în zilele noastre decât în primele secole. Sunt episcopi, preoţi, bărbaţi şi femei consacraţi, laici şi familii, care, în diferitele ţări ale lumii, cu darul vieţii lor, au oferit dovada supremă a carităţii", a spus Francisc.

Într-un gest de apropiere faţă de alte biserici creştine, Papa a spus că noul comitet va căuta să documenteze crimele care implică „toate confesiunile creştine", nu doar pe cele catolice.

Francisc a mai anunţat că toţi creştinii persecutaţi vor fi comemoraţi printr-o slujbă ecumenică în timpul Jubileului din 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vatican,
listă,
martiri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici