Vergu: Nu comentez decizia lui Funeriu, rămân în proiect pentru că sunt managerul acestuia

Fostul consilier al ministrului Educaţiei, Melania Vergu, a refuzat să comenteze decizia lui Daniel Funeriu privind eliberarea sa din funcţie şi susţine că va rămâne în proiect pentru că este managerul acestuia şi se "va bate" pentru el.

46 afișări
Imaginea articolului Vergu: Nu comentez decizia lui Funeriu, rămân în proiect pentru că sunt managerul acestuia

Vergu: Nu comentez decizia lui Funeriu, rămân în proiect pentru că sunt managerul acestuia (Imagine: Mihai Mitrea/Mediafax Foto)

"Eu am fost consilierul personal al ministrului Educaţiei iar în ceea ce am făcut în legătură cu proiectul nu este nimic ilegal, nu a existat nicio incompatibilitate. Baza de date pe care am solicitat-o în legătură cu practica nu avea legătură cu proiectul meu şi acest lucru se poate vedea din analiza documentului", a declarat pentru MEDIAFAX fostul consilier personal al ministrului Educaţiei, Melania Vergu.

Ea a susţinut că eliberarea sa din funcţie hotărâtă de ministru joi seara este opţiunea acestuia şi nu vrea să o comenteze.

"Alegerea domniei sale este cea pe care aţi auzit-o. Nu am ce să comentez legat de acest lucru şi nu sufăr pentru că nu am încercat nicio secundă să mă folosesc de funcţia pe care o aveam în proiectul meu. Voi rămâne în proiect pentru că sunt managerul acestuia şi mă voi bate pentru el", a precizat Vergu.

Fostul consilier a susţinut că ceea ce o îngrijorează este campania "mârşavă şi discriminatorie" care şi-a făcut efectul.

"Regret campania mârşavă şi discriminatorie care mi s-a făcut, dar în instanţă voi dovedi că am avut dreptate şi că nu am făcut nimic ilegal. Mai mult decât atât, pot să spun că scrisoarea pe care am trimis-o rectorilor nu avea nicio legătură cu baza mea de date, ci doar am constatat că la nivelul instituţiei nu există, aşa cum ar fi fost normal, informaţii legate de stagiile de practică realizate în instituţiile subordonate MECTS. Mai mult decât atât, toţi cei implicaţi în proiecte cu fonduri europene ştiu exact că acestea nu aduc profit şi pot fi accesate de oricine", a precizat Vergu.

Potrivit aceseia, stagiile de practică sunt de fapt numai pe hârtie, iar prin proiectul său ar fi vrut să arate ce este bine să se facă în aceste stagii.

"Prin proiectul meu ar fi fost plătiţi profesori, elevii şi studenţii ar fi primit bursă, ar fi scos o revistă care să promoveze stagiile de practică, deci în folosul învăţământului,", a argumentat Vergu.

Ea le-a cerut, totodată, tuturor celor care au date concrete să dovedească faptul că ea a folosit informaţiile transmise de către universităţi în interes personal.

"Mi se pare aberant şi halucinant tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, eu pot dovedi faptul că nu am folosit datele ministerului în interes personal şi în acelaşi timp cer tuturor să dovedească concret contrariul", a arătat fostul consilier.

Vergu a adăugat că proiectul acesta este evaluat şi de experţii regionali care vor întreba rectorii dacă vor să intre în acest proiect.

"De fapt, proiectul vrea să afle care sunt cele mai bune stagii de practică şi să le promoveze. Mă aştept la o oarecare îngreunare a proiectului în acest context. Faptul că ministerul nu are o bază de date publică legată de practică mi se pare o mare problemă", a conchis Vergu.

Melania Mandas Vergu a fost eliberată din funcţia de consilier personal de ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, începând cu data de 3 iunie, se arată într-un anunţ postat, joi seară, pe site-ul ministerului.

"Ministrul Daniel Petru Funeriu, prin OMECTS nr. 4035, din data de 3 iunie 2010, a dispus eliberarea din funcţie a consilierului personal Melania Mandas Vergu, începând cu data de 3 iunie 2010", menţionează comunicarea de pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Decizia lui Funeriu survine informaţiilor din presă potrivit cărora firma Melaniei Mandas Vergu, EDU-TIM Consultanţă Europeană SRL, a obţinut finanţare pentru un proiect în domeniul resurselor umane de formare profesională (POSDRU), în valoare de 4.000.000 de euro.

Melania Vergu declara, joi, că nu-şi va da demisia şi nici nu ştie despre faptul că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ar fi decis s-o demită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici