Vezi unde şi de ce este interzisă publicitatea stradală în Bucureşti

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat vineri într-o conferinţă de presă, că, dacă primarul general, Sorin Oprescu, nu va pune în aplicare Regulamentul de publicitate al Capitalei, o va face Ministerul Dezvoltării, care va demonta panourile amplasate ilegal.

510 afișări
Imaginea articolului Vezi unde şi de ce este interzisă publicitatea stradală în Bucureşti

Vezi unde şi de ce este interzisă publicitatea stradală în Bucureşti (Imagine: Sebastian Tătaru/Arhiva Mediafax Foto)

"Mulţumesc celor care au votat pentru aprobarea acestui regulament. Ca cetăţean sunt deranjată de aspectul pe care oraşul ăsta a ajuns să-l aibă din cauza zecilor de panouri, bannere care atârnă în Bucureşti. Bucureştiul astăzi arată ca un bazar turcesc în care ne-am scos cu toţii cearşafurile la uscat. Motiv pentru care voi acorda sprijinul meu primarului Sorin Oprescu în punerea în practică a acestui regulament", a spus Udrea.

Ea a arătat că MDRT a reuşit să aprobe, la sfârşitul anului trecut, iniţiativa legislativă care fixează cadrul în care se desfăşoară publicitatea stradală, iar primăriile trebuie să aprobe regulamentele, cum este şi cazul Capitalei.

Potrivit Elenei Udrea, aribuţiile şi competenţele privind regulile în publicitatea stradală aparţin exclusiv primarului general.

Ea a precizat că este mulţumită pentru că la şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti de joi a fost aprobat Regulamentul de publicitate al Capitalei şi că, dacă primarul general nu va pune în practică acest regulament, Ministerul Dezvoltării îl va aplica demolând panourile ilegale.

"Dacă primarul general nu va reuşi să facă faţă presiunilor ori intereselor comerciale legate de publicitatea outdoor, atunci noi vom pune în practică acest regulament, vom demola noi panourile ilegale, aşa cum am făcut în cazul construcţiilor ilegale pe litoral, unde nu aveam atribuţii, dar, pentru că autoritatea publică locală nu punea în practică competenţele, am intervenit noi", a explicat Udrea.

Udrea a menţionat străzile care vor fi excluse de la publicitatea stradală cum ar fi Bulevardul Lascăr Catargiu, Bulevardul Aviatorilor, Şoseaua Kiseleff, Centrul istoric, precum şi zonele în care publicitatea este restrânsă: Piaţa Unirii, Universităţii, Victoriei, Romană, Calea Victoriei, pasajul Bucur Obor, Ştefan cel Mare, Splaiul Independenţei.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va ataca în instanţă Regulamentul local de publicitate al Capitalei, votat în CGMB în şedinţa extraordinară de joi, întrucât aprobarea licitaţiilor pentru amplasamente de către consilierii generali urmează modelul aprobării PUZ-urilor.

Primarul general a spus că încă de la început a susţinut că demersurile pentru organizarea de licitaţii pentru amplasamentele panourilor publicitare nu ar trebui să implice aprobări ale CGMB.

Potrivit lui Oprescu, aplicarea sistemului de publicitate stradală votat joi urmează modelul aprobării PUZ-urilor, domeniu în care au apărut în timp diverse probleme.

Regulamentul local de publicitate al municipiului Bucureşti a fost aprobat prin votul a 28 de consilieri PRM şi PDL. De la şedinţa de joi a CGMB au lipsit atât primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cât şi consilierii PSD şi PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici