Vicepreşedinte CJ Constanţa: Nu îl cunosc pe Marian Turbatu, nu m-am întâlnit niciodată cu el

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Cristinel Dragomir susţine că nu îl cunoaşte şi nu s-a înâtlnit niciodată cu omul de afaceri Marian Turbatu, despre care Nicuşor Constantinescu a spus la ieşirea din sediul DNA că s-ar afla în spatele acţiunii procurorilor anticorupţie.

167 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte CJ Constanţa: Nu îl cunosc pe Marian Turbatu, nu m-am întâlnit niciodată cu el

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Cristinel Dragomir (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

"Nu-l cunosc pe Marian Turbatu, niciodată nu m-am întâlnit cu el şi nici nu am vorbit cu el", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX vicepreşedintele CJ Cristinel Dragomir, care este şi secretar executiv al PSD Constanţa.

El a mai spus că atmosfera în Consiliul Judeţean este una "normală, de lucru" şi că angajaţii au fost speriaţi miercuri, în timpul percheziţiilor anchetatorilor, dar că acum totul a revenit la normal.

"Atmosfera este normală, de lucru, oamenii trebuie să lucreze. Ieri au fost mai speriaţi că erau jandarmii pe holuri, astăzi lumea a venit la lucru", a afirmat Dragomir.

El a mai spus că nu a mai luat legătura cu Nicușor Constantinescu după ce acesta a ajuns la DNA şi că speră ca Tribunalul Bucureşti să-l pună în libertate şi să respingă cererea procurorilor de arestare preventivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, au fost reţinuţi, miercuri seară, de procurorii DNA, în urma percheziţiilor şi audierilor într-un dosar privind fapte de corupţie. Cei doi au fost duşi, joi, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

Înainte să fie urcat în duba care l-a dus în arest, Constantinescu a declarat: "Am fost reţinut în urma unor acuzaţii ale unui escroc, Turbatu Marian, care a înşelat Consiliul Judeţean Constanţa şi mi-a făcut plângere".

Preşedintele CJ Constanţa a fost ridicat, miercuri, de procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa şi la sediile Consiliului Judeţean şi Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.

Constantinescu este urmărit penal şi în alt dosar al DNA, fiind acuzat că "şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici