Şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, reţinut în dosarul lui Constantinescu

Şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie, în dosarul în care aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

511 afișări
Imaginea articolului Şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, reţinut în dosarul lui Constantinescu

Şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, reţinut în dosarul lui Constantinescu (Imagine: Shutterstock)

Reţinerea lui Gâmbuţeanu a fost dispusă după ce acesta a fost ridicat de anchetatori în Constanţa şi adus în Bucureşti, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a fost audiat.

La fel s-a întâmplat, miercuri, cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, care va fi prezentat, joi, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

Tot în faţa instanţei va ajunge joi, cu aceeaşi propunere, Adrian Gâmbuţeanu.

Înainte să fie urcat în duba care l-a dus în arest, Constantinescu a declarat: "Am fost reţinut în urma unor acuzaţii ale unui escroc - Turbatu Marian, care a înşelat Consiliul Judeţean Constanţa şi mi-a făcut plângere".

Preşedintele CJ Constanţa a fost ridicat, miercuri, de procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa şi la sediile Consiliului Judeţean şi Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente de la locuinţa lui Nicușor Constantinescu şi de la sediul Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.

Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.

Constantinescu este urmărit penal şi în alt dosar al DNA, fiind acuzat că "şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici