Vicepreşedintele Curţii de Apel Constanţa, Nicoale Stanciu, acuzat de DNA că a luat mită obiecte de mobilier

Nicoale Stanciu, vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, la data presupuselor fapte preşedinte al instanţei, este acuzat de DNA că ar fi luat mită constând în obiecte de mobilier în valoare de peste 14.000 lei. pentru a da sentinţe favorabile unui om de afaceri.

754 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Curţii de Apel Constanţa, Nicoale Stanciu, acuzat de DNA că a luat mită obiecte de mobilier

Vicepreşedintele Curţii de Apel Constanţa, acuzat de DNA că a luat mită obiecte de mobilier (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

"În perioada noiembrie-decembrie 2012, între Stanciu Nicolae, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, în acea perioadă, şi un om de afaceri a intervenit o înţelegere în baza căreia magistratul a primit foloase materiale pentru ca, în schimb, să îl ajute pe omul de afaceri să obţină soluţii favorabile în cadrul litigiilor înregistrate sau care urmau să fie înregistrate pe rolul Curţii de Apel Constanţa.
Foloasele materiale primite de magistrat au constat în obiecte de mobilier în valoare totală de 14.815 lei, folosite la amenajarea ultimului etaj (etajul 2) al vilei aparţinând magistratului. Aceste obiecte de mobilier au fost livrate la locuinţa lui inculpatului Stanciu Nicolae la data de 21 decembrie 2012", transmit procurorii printr-un comunicat de presă.

Faptele ar fi fost comise de Nicolae Stanciu în calitate de preşedinte al instanţei, urmând să dea soluţii favorabile firmei deţinute de omul de afaceri în dosarele care ar fi urmat să se înregistreze în legătură cu licitaţiile la care a participat societatea

"Această protecţie s-a şi concretizat în pronunţarea, de către Stanciu Nicolae (împreună cu alţi doi membri ai completului) a unei decizii prin care au fost respinse plângerile formulate de concurenţii societăţii deţinute de omul de afaceri în cadrul unei proceduri de achiziţii publice. Ca urmare a respingerii, prin această hotărâre, a plângerilor formulate de concurenţi, societatea omului de afaceri a câştigat licitaţia cu valoarea ofertată de 21.023.335 lei, în detrimentul unei alte societăţii declarate câştigătoare anterior, de autoritatea contractantă, care ofertase contractul la valoare ofertată mai mică", explică DNA.

Potrivit legii, împotriva desemnării câştigătorului licitaţiei de către autoritatea contractantă, ceilalţi participanţi pot face contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), decizia CNSC putând fi atacată la curtea de apel competentă, hotărârea curţii fiind definitivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici