Video VIDEO 19 migranţi din Irak şi cinci călăuze bulgare, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră constănţeni au prins 19 cetăţeni irakieni, între care 11 copii, aceştia fiind însoţiţi de cinci cetăţeni bulgari, care urmau să transporte migranţii până în Germania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

441 afișări

Potrivit Poliţiei de frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă–Serviciul Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Sectorul P.F. Negru Vodă, cu sprijinul colegilor din cadrul ITPF Giurgiu, au observat, în noaptea de miercuri spre joi, un autoturism care a trecut ilegal frontiera din Bulgaria în România, pe câmp, continuându-şi deplasarea în interiorul ţării.

Pe raza localităţii de frontieră Pecineaga, şoferul maşinii s-a întâlnit cu alte persoane aflate în trei autovehicule înmatriculate în Bulgaria şi, ulterior, s-au deplasat până în apropierea unei liziere. Poliţiştii de frontieră au observat că din lizieră au ieşit mai multe persoane care s-au urcat în două din cele patru autovehicule.

În autoturisme au fost depistaţi 19 cetăţeni irakieni - opt adulţi şi 11 minori -, aceştia fiind însoţiţi de cinci cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 29 şi 39 şi de ani.

Grupul de migranţi fusese preluat din Bulgaria şi trecut ilegal frontiera de stat a României miercuri dimineaţa, de către unul dintre cetăţenii bulgari, Hristov P. la volanul unui autoturism, ulterior fiind lăsat în liziera din apropierea localităţii Pecineaga. Ceilalţi patru cetăţeni bulgari implicaţi au intrat legal în ţară cu celelalte trei autovehicule înmatriculate în Bulgaria, în intervale diferite de timp, ulterior aceştia întâlnindu-se în diferite locaţii, după care şi-au continuat deplasarea împreună către localitatea Pecineaga, judeţul Constanta, de unde urmau să preia grupul de migranţi pentru a-l transporta mai departe, spre Germania.

Cei 19 cetăţeni irakieni au fost predaţi autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, în baza protocolului româno-bulgar, iar faţă de cei cinci cetăţeni bulgari a fost emisă, joi, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile, pentru trafic de migranţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici