Video VIDEO | Militarii români din Afganistan, ceremonie de comemorare a colegilor decedaţi în accidentul de joi

Militarii români din Afganistan au organizat o ceremonie de comemorare a celor trei colegi ai lor, decedaţi în accidentul de joi seara, din localitatea Dâmbovicioara. Şi la Ministerul Apărării şi la unităţile din ţară au fost organizate ceremonii.

1800 afișări

Un sobor de trei preoţi a susţinut o slujba în sediul MApN, la aceasta asistând mai mulţi angajaţi ai instituţiei, precum şi cadre militare. În paralel, la toate unităţile din ţară au fost organizate comemorări, au fost susţinute discursuri despre cei trei militari şi unul sau mai mulţi preoţi au ţinut o slujbă în memoria victimelor. O astfel de ceremonie a fost organizată, de la 8.30, şi la Unitatea Militară Vânători de munte Câmpulung Muscel, din care făceau parte cei trei militari.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, au murit în accidentul de joi seară, în apropierea localităţii Valea Urdei, din judeţul Argeş.

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.

Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. MApN a anunţat că în camionul răsturnat se aflau 13 militari. Trei militari au murit, şapte au fost transportaţi la Spitalul Militare din Bucureşti şi doi la Braşov, unul neavând nevoie de internare. În ceea ce priveşte militarii răniţi, toţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici