VIDEO Protest în faţa Spitalului Matei Balş. Participanţii cer demisiile lui Iohannis şi Arafat

  • Zeci de persoane s-au adunat vineri seara în faţa spitalului Matei Balş.
  • Participanţii scandează mai multe lozinici care îi vizează în special pe preşedintele României, Klaus Iohannis, şi pe şeful DSU, Raed Arafat.
  • Mulţimea îi consideră principalii vinovaţi de tragediile din spitalele din România.
3261 afișări

Protestatarii s-au adunat la intrarea Spitalului Matei Balş unde vineri dimineaţă a avut loc un incendiu în urma căruia au murit cinci pacienţi. Oamenii scandează „Iohannis la sparanghel”, „Arafat la puşcărie” şi „Demisia”. Protestatarii care sunt păziţi de jandarmi, le-au cerut românilor să iasă în stradă.

CITEŞTE AICI: Procurorul dosarului Matei Balş: „Se pare că au fost două explozii ale tuburilor de oxigen”

Protestul a fost anunţat pe Facebook. Protestatarii s-au mobilizat deoarece „la doar câteva luni de la tragedia de la Piatra Neamţ, un nou incendiu face victime într-un spital din România”. În ciuda repetării acestor dezastre în instituţiile din sistemul public de sănătate, de la Maternitatea Giuleşti şi până la Institutul Matei Balş reacţia autorităţilor este transpartinic aceeaşi, susţin protestatarii care au anunţat pe Facebook de ce ies în stradă.

„Românii nu mai vor să audă scuze şi aruncarea culpei de la o autoritate la alta. Dar mai presus de asta, vă rugăm să aveţi decenţa de a nu mai trata şi tragedia de la Balş precum cazurile Giuleşti, Apuseni, Siutghiol, #colectiv - sub nicio formă nu vom accepta ca morţii să fie găsiţi vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat. La fel cum este inacceptabil ca nicio instituţie publică având atribuţii de monitorizare şi control şi nicio persoană aflată în funcţie publică şi cu atribuţii manageriale să nu îşi asume responsabilitatea pentru această tragedie”, au scris pe reţeaua de socializare cei care au lansat evenimentul Opriţi măcelul din sănătate.

Protestatarii mai solicită măsuri urgente legislative şi administrative ale guvernului şi autorităţilor competente pentru siguranţa reală a pacienţilor în spitalele din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici