Procurorul dosarului Matei Balş: „Se pare că au fost două explozii ale tuburilor de oxigen”

  • Procurorul de caz, Alexandru Anghel, a anunţat că potrivit primelor date, se pare că în interior a fost un incendiu urmat de două explozii.
  • Până în prezent au fost audiate cinci persoane, iar ancheta va ţine câteva zile.
2185 afișări
Imaginea articolului Procurorul dosarului Matei Balş: „Se pare că au fost două explozii ale tuburilor de oxigen”

Procurorul de caz, Alexandru Anghel, a anunţat că se fac cercetări într-un dosar de ucidere din culpă. El a explicat că potrivit primelor date, se pare că în interiorul spitalului Matei Balş a fost un incendiu urmat de două explozii.

„Am efectuat cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cele patru cadavre, mâine se vor face necropsiile. Au fost cooptaţi specialişti de INSEMEX Petroşani pentru a ne lămuri despre împrejurările producerii incendiului. Cercetarea nu se poate termina într-o zi, a fost o prima evaluare, mâine reluam. Se pare că au fost două explozii ale tuburilor de oxigen, se pare că a fost un incendiu şi apoi au fost două exploziii”, a explicat procurorul de caz, Alexandru Anghel.

Procurorul a mai spus că ancheta va continua cel puţin câteva zile şi că vor fi folosite imagini de la camerele de supraveghere din spital şi documente.

„Azi am evaluat situaţia, mâine vom analiza celelalte aspecte. Există camere de supraveghere, imaginile au fost ridicate şi vor fi analizate, în saloane nu există. Pompierii au ajuns primii acolo, la cercetare s-a găsit şi al patrulea cadavru, nu pot să mi explic de ce l-au găsit târziu. Nu pot să confirm (despre existenţa unei aeroterme n.r.), mâine o lămurim. Au fost ridicate documente, vor fi analizate, este un volum mare. Nu excludem nici o variantă, ancheta va dura cel puţin câteva zile”, a precizat procurorul.

Reprezentanţii Poliţiei anunţă că până în prezent au fost audiate cinci persoane.

„Sunt mai multe ipoteze dar la acest moment nu putem să ne pronunţăm. Au fost audiate cinci persoane, personal medical şi un instalator. În funcţie de datele anchetei o să fie chemate şi alte persoane utile cauzei”, a anunţat comisarul-şef Marian Mihoci, şeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Mai multe informaţii despre anchetă vor fi furnizate sâmbătă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici