Viitorii medici vor înapoi în spitale, sătui să înveţe din faţa monitoarelor

  • De aproape un an, studenţii de la UMF Craiova fac cursuri online
  • Studenţii vor să fie imunizaţi pentru a se întoarce în spitale
  • În Dolj, nici 2000 de cadre sanitare nu au fost vaccinate împotriva COVID-19
742 afișări
Imaginea articolului Viitorii medici vor înapoi în spitale, sătui să înveţe din faţa monitoarelor

Pandemia pune sub semnul întrebării şi pregătirea viitorilor medici. Aproximativ 4000 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova fac cursuri doar online, din martie anul trecut. Ei consideră că ar trebui să fie vaccinaţi cu prioritate pentru a se putea întoarce în spitale.

Andrei este student în anul II la UMF Craiova. Vrea să devină chirurg, însă anul acesta n-a apucat să intre într-o sală de operaţie sau să vadă un pacient. Învaţă medicina doar din cărţi. Speră ca până în semestrul al doilea să fie şi el vaccinat împotriva COVID-19 şi să poată intra în spital.

„Este foarte dificil pentru mine să învăţ chirurgie din faţa unui monitor, de acasă. Pentru mine ar fi mult mai important să am un profesor doctor - îndrumător care să mă înveţe şi să-mi explice anatomie 1-1. Faţă de eu, singur, care trebuie să discern majoritatea lucrurilor”, povesteşte Andrei Negreanu.

Medicul Eleodor Cârstoiu este chirug pediatru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. După aproape 20 de ani de experienţă, medicul Cârstoiu consideră că medicina poate fi învăţată doar „la patul pacientului”. Şi el consideră că studenţii la medicină ar trebui să fie printre primii vaccinaţi.

„Campania de vaccinare să-i cuprindă şi pe ei cât mai repede, ca măcar semestrul viitor să reînceapă activitatea în modul natural şi normal în care s-a desfăşurat până acum.(...) Chiar şi medicina viitorului va trebui să se facă lângă bolnav. Încă nu cred că s-a ajuns la nivelul ca peste 10 ani să se facă toată medicina la distanţă, să nu mai fie necesar contactul fizic dintre medic şi pacient”, e de părere  Eleodor Cârstoiu, chirurg pediatru SJU Craiova.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici