Virusul se împrăştie şi după gratii. 95 de deţinuţi sunt diagnosticaţi cu Covid

95 de deţinuţi sunt diagnosticaţi cu Covid şi sunt sub supraveghere medicală la spitalele-penitenciar Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă, a informat vineri Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

268 afișări
Imaginea articolului Virusul se împrăştie şi după gratii. 95 de deţinuţi sunt diagnosticaţi cu Covid

Virusul se împrăştie şi după gratii. 95 de deţinuţi sunt diagnosticaţi cu Covid

Potrivit ANP, vineri, 95 de persoane custodiate sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi se află în izolare medicală, beneficiind de asistenţă de specialitate la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava şi Penitenciarul-Spital Constanţa-Poarta Albă. Două dintre aceste persoane se află internate în Spitalul Judeţean Drobeta - Secţia Boli infecţioase, respectiv Spitalul ROL 2 şi au o stare generală îmbunătăţită.

„Se constată o scădere semnificativă faţă de a doua parte a anului 2021, perioadă în care numărul de persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2, aflate în izolare medicală simultan, a înregistrat valoarea maximă de 450 de deţinuţi”, arată ANP.

Conform instituţiei, de la începutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 21.817 persoane private de libertate, dintre care 4.055 au fost puse în libertate.

În prezent, 17.763 de persoane deţinute sunt vaccinate cu schemă completă, ceea ce reprezintă un procent de imunizare de 77,30% din cele 22.993 de persoane aflate în detenţie.

ANP precizează că în 15 octombrie a fost aprobat un nou Plan de măsuri pentru sistemul penitenciar, în perioada stării de alertă. Acesta a urmărit actualizarea normelor anterior stabilite cu cele implementate la nivel naţional, precum şi stabilirea măsurilor care se aplicăpentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
deţinuţi,
covid,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici