Voicu: Sunt sub tratament deşi nu sunt bolnav; Jilava: Are puseuri date de situaţia sa juridică

Cătălin Voicu le-a spus, luni, judecătorilor care au respins cererea sa de eliberare sub control judiciar că nu este bolnav, deşi ia într-adevăr nişte medicamente, reprezentanţii Spitalului Penitenciar Jilava confirmând că senatorul este bine, însă are puseuri date de situaţia sa juridică.

63 afișări
Imaginea articolului Voicu: Sunt sub tratament deşi nu sunt bolnav; Jilava: Are puseuri date de situaţia sa juridică

Voicu: Sunt sub tratament deşi nu sunt bolnav; Jilava: Are puseuri date de situaţia sa juridică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sunt sub tratament, şi nu pentru că aş fi bolnav, ci pentru că mi-a recomandat medicul să iau tratament", le-a spus Voicu, luni, magistraţilor care au judecat şi respins cererea sa de eliberare sub control judiciar.

Senatorul arestat într-un dosar de corupţie a făcut această declaraţie în contextul în care s-a referit la efectele "nocive" ale "presiunii mediatice" la care el şi familia sa au fost supuşi după apariţia în presă a transcrierilor discuţiilor telefonice şi ambientale din această cauză.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Spitalului Penitenciar Jilava, locul unde Voicu a fost dus imediat după ce a ajuns în arestul Direcţiei de Cercetări Penale în urma deciziei instanţei supreme de a-l aresta, au declarat că starea de sănătate a senatorului este staţionară.

"I s-au făcut teste când a fost adus, dar era în regulă. Afecţiunea de care suferă este însă oscilantă. Este vorba despre o afecţiune cronică, ce are perioade de acutizări, date în principal de starea psihică. Fiecare dintre noi avem suflet şi, de la o anumită poziţie, să cobori sau să urci se lasă cu variaţii ale tensiunii, să spunem, şi nu numai", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Mihai Apăvăloaie, directorul Spitalului Penitenciar Jilava.

Acesta a adăugat că analizele lui Voicu sunt şi la momentul actual în limite normale, însă a arătat că "orice şoc, apropos de instanţă, de pildă, duce la modificarea lor".

"La momentul acesta, starea lui este stabilă", a spus Apăvăloaie, arătând totuşi că senatorul a avut un puseu hipertensiv chiar şi luni, când a revenit în penitenciar după ce a fost dus la instanţa supremă pentru a participa la judecarea cererii sale de eliberare sub control judiciar.

Apăvăloaie a adăugat că Voicu este monitorizat permanent din punct de vedere medical, "la diferite intervale de timp".

"Trebuie să gândim şi uman. Nu este uşor să fii cine eşti şi să ajungi... Oricare dintre noi, într-o asemenea situaţie, cred că ar reacţiona cel puţin la fel. Este monitorizat permanent din cauză că decompensările care apar sunt date de situaţia juridică actuală", a mai spus Apăvăloaie.

Întrebat cum comentează declaraţia dată de Voicu în faţa instanţei supreme în legătură cu starea sa de sănătate, Apăvăloaie a răspuns: "Când a făcut această declaraţie probabil că era bine".

Conform legii, medicul care îl îngrijeşte la spitalul penitenciar este cel care stabileşte dacă Voicu mai trebuie ţinut sub supraveghere medicală sau poate fi externat pentru a merge la arestul Direcţiei de Cercetări Penale, locul în care senatorul ar fi trebuit să stea dacă nu ar fi apărut problemele de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Jilava, Daniela Popescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că problemele de sănătate ale lui Voicu au apărut "aproape de fiecare dată când a fost dus la instanţă".

"Este normal, este o presiune uriaşă, este un stres major pe care-l dă situaţia sa, condiţia carcerală. Poate doar recidivişti, care sunt mai obişnuiţi cu detenţia, să nu simtă aceste probleme", a spus Daniela Popescu.

Ea a mai arătat că, după puseul de tensiune de luni, de la sosirea de la instanţă, Voicu a fost supus unor investigaţii medicale suplimentare faţă de cele curente, tratament care a fost repetat şi în cursul dimineţii de marţi.

Popescu a mai afirmat că, în afară de aceste puseuri, Voicu nu are probleme, el fiind văzut de medici doar cu ocazia celor două vizite medicale zilnice.

În acest dosar, Voicu a fost arestat în 30 martie sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Tot în această cauză au mai fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, în noaptea de vineri spre sâmbătă, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Ei au fost eliberaţi luni noapte, după ce un complet de nouă judecători al instanţei supreme a admis recursul împotriva deciziei de arestare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici