Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest

Senatorul PSD Cătălin Voicu va petrece Sărbătorile de Paşte în arest, întrucât instanţa supremă i-a respins recursul faţă de încarcerarea sa, într-un caz de corupţie.

49 afișări
Imaginea articolului Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest

Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, vineri, contestaţia senatorului PSD Cătălin Voicu, care a fost judecată în şedinţă secretă, în urma solicitării avocatului parlamentarului.

În susţinerea cererii sale, avocatul lui Voicu a invocat presiunea mediatică "uriaşă şi devastatoare", dar şi calitatea profesională a unor persoane din cauză.

După încheierea pledoariilor, avocatul lui Voicu a declarat reporterilor că parlamentarului i s-a făcut "puţin rău" în sală şi că a depus la dosar acte medicale privind starea de sănătate a clientului său, apărătorul refuzând să dea detalii despre diagnostic, invocând confidenţialitatea.

Totodată, avocatul a spus că decizia de a fi judecată contestaţia cu uşile închise a fost luată de amândoi.

După terminarea discuţiilor în cazul său, senatorul Cătălin Voicu a fost dus la ambulanţa care l-a adus, vineri dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie (ICCJ) şi Justiţie, pentru a fi transportat la Spitalul Penitenciar Jilava unde a fost încarcerat.

Un complet de judecată de nouă judecători a judecat contestaţia parlamentarului faţă de arestare sa preventivă, într-un caz de corupţie în care sunt implicaţi şi judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa, de la ICCJ.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Cătălin Voicu ar fi uzat de influenţa sa pe lângă judecători şi ofiţeri de poliţie, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi oameni de afaceri precum Costel Căşuneanu, Marius Locic sau senatorul PSD Alexandru Mazăre.

În urma emiterii mandatului de arestare preventivă, Cătălin Voicu a fost internat la Spitalul Penitenciarului Jilava pentru investigaţii medicale, după ce medicul de la arestul Direcţiei Cercetări Penale, unde parlamentarul a fost încarcerat, marţi seara, a decis transferul.

Comandantul unităţii spitaliceşti a Penitenciarului Jilava, Mihai Apăvăloaie, a declarat că medicul de la Cercetări Penale a decis ca senatorul Cătălin Voicu să fie adus la Jilava, după ce l-a examinat pe acesta. Marţi, în jurul orei 23.30, cadre de la Direcţia Cercetări Penale au solicitat ajutorul medicului, întrucât Voicu ar fi acuzat o stare de rău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici