Vreme severă la MUNTE | Unul dintre cei doi turişti surprinşi de temperaturile scăzute la Bâlea a MURIT

Unul dintre cei doi turişti surprinşi de temperaturile extrem de scăzute şi de ninsoare, luni seara, în zona de creastă a Masivului Făgăraş, a murit. Tânărul de 22 de ani fusese găsit în stop cardiac.

4224 afișări
Imaginea articolului Vreme severă la MUNTE | Unul dintre cei doi turişti surprinşi de temperaturile scăzute la Bâlea a MURIT

Vreme severă la MUNTE | Unul dintre cei doi turişti suprinşi de temperaturile scăzute la Bâlea a MURIT

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat pentru MEDIAFAX că la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu au fost aduşi, pe parcursul nopţii, doi tineri de 22 ani.

”Bărbatul a fost adus în stare foarte gravă, cu hipotermie severă şi stop cardio respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare şi procedurile specifice în cazurile de hipotermie dar, în pofida eforturilor personalului medical, bărbatul nu a mai putut fi salvat, astfel că marţi în jurul orei 12.50 a fost declarat decesul acestuia. Femeia a fost diagnosticată cu degerături ale membrelor superioare, este stabilă şi conştientă. Se află momentan sub supraveghere medicală de specialitate în UPU Sibiu”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Cei doi turişti au fost surprinşi de temperaturile extrem de scăzute şi de ninsoare, luni seara, în zona de creastă a Masivului Făgăraş. Cei doi turişti au fost recuperaţi de echipe ale salvamontiştilor, însă starea tânărului era extrem de gravă.

Luni, la Bâlea Lac temperaturile au scăzut sub minus cinci grade şi a nins.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici