VREMEA continuă să se încălzească. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

Miercuri, VREMEA va continua să se încălzească, în special în vestul, centrul şi nordul ţării, astfel că temperaturile maxime vor avea valori de la 21...22 de grade pe litoral, până la 31...32 de grade în Lunca Dunării.

735 afișări
Imaginea articolului VREMEA continuă să se încălzească. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

VREMEA continuă să se încălzească. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi (Imagine: Shutterstock)

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi averse, pe arii restânse la munte şi izolat în rest. Seara şi noaptea nebulozitatea se va accentua în regiunile vestice şi sud-vestice unde aversele se vor semnala local şi vor fi însoţite de descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă pot depăşi 15...20 l/mp. Vântul va prezenta intensificări la munte şi local în regiunile extracarpatice, dar temporar şi în restul zonelor, în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor situa între 10 şi 17 grade, mai coborâte în depresiuni spre 5 grade.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil şi trecător sunt condiţii pentru ploi de scurtă durată, în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.

Joi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări accentuate în jumătatea de vest a ţării unde, mai ales ziua, vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care izolat pot lua aspect de vijelie. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar astfel de fenomene se vor semnala local, îndeosebi după-amiaza şi noaptea. Vor fi condiţii de grindină, iar pe arii restrânse, îndeosebi în zona de munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime, în scădere în vest şi nord-vest, vor avea valori de la 19 grade în Dealurile de Vest până la 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 8 şi 18 grade.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici