VREMEA până în luna iulie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în această vară în fiecare regiune a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor şi cantităţilor de precipitaţii în perioada mai - iulie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

29815 afișări
Imaginea articolului VREMEA până în luna iulie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în această vară în fiecare regiune a ţării

VREMEA până în luna iulie. Cum va fi vara în fiecare regiune a ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

MAI

Temperaturile medii ale aerului vor avea, în general, valori sub normele climatologice ale perioadei, exceptând regiunile centrale ale ţării, unde se vor apropia de aceste norme.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în Muntenia şi Dobrogea şi vor avea o tendinţă spre excedent în restul teritoriului.

IUNIE

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de mediile climatologice ale lunii în toate regiunile ţării.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării.

IULIE

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice, îndeosebi în sud-estul, sudul şi vestul ţării.

Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici