Zece autovehicule, din care două TIR-uri, implicate într-un accident pe A1. Un echipaj medical a luat-o pe jos pentru a ajunge la o femeie rănită

Zece autovehicule - opt autoturisme şi două TIR-uri - au fost implicate, sâmbătă, într-un accident rutier produs pe autostrada A1, două persoane fiind rănite şi preluate de echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanţă şi SMURD. Un echipaj medical a coborât din maşină pentru a interveni în cazul unei femei rănite.

432 afișări
Imaginea articolului Zece autovehicule, din care două TIR-uri, implicate într-un accident pe A1. Un echipaj medical a luat-o pe jos pentru a ajunge la o femeie rănită

Zece autovehicule, din care două TIR-uri, implicate într-un accident pe A1 (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Un echipaj medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa solicitat să acorde asistenţă medicală unei femei care a coborât din maşină pe autostrada A1 şi a fost accidentată de alt autovehicul intervine pe jos pentru a ajunge la rănită, în condiţiile în care circulaţia este blocată.

Accidentul în lanţ produs, sâmbătă, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 52 a făcut victime colaterale, în condiţiile în care o femeie aflată într-o maşină care circula pe sensul de mers către Piteşti şi care a oprit în siguranţă în coloană, a coborât din autovehicul pentru a vedea ce se întâmplă în faţa sa, moment în care a fost acroşată de alt autoturism, au declarat reprezentanţi ai Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, citaţi de corespondentul MEDIAFAX.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa, format din ambulanţier şi o asistentă medicală, a plecat către locul în care se află femeia accidentată şi care, din primele informaţii, nu este rănită grav, dar autospeciala medicală nu a mai putut înainta, motiv pentru care asistenta medicală a pornit pe jos către femeia rănită, a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa, Claudiu Dumitrescu.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată pentru a scurta pe cât posibil timpul de intervenţie, urmând ca, în momentul în care se va debloca traficul pe autostradă, autospeciala să încerce să ajungă până la locul în care se află femeia accidentată.

Coloana de maşini pe sensul de mers Bucureşti - Piteşti se întinde pe câţiva kilometri în urma unu accident în lanţ în care au fost implicate opt autoturisme şi două TIR-uri şi în care două persoane au fost rănite.

Cei doi răniţi au fost deja preluaţi de echipaje medicale, însă curiozitatea femeii care se afla în maşina care reuşise să oprească în coloană a dus la producerea acestui nou accident.

Conform datelor furnizate de către reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, accidentul în lanţ s-a produs la kilometrul 52 al autostrăzii A1, pe sensul de mers Bucureşti - Piteşti.

Tot sâmbătă, aproximativ 20 de autovehicule s-au ciocnit pe firul 2 al autostrăzii A2, între Constanţa şi Bucureşti, din cauza viscolului, în accident o persoană fiind rănită şi rămânând încarcerată în maşină, echipaje ale ISU şi Ambulanţei intervenind la faţa locului.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, plt. maj. Ovidiu Tătăranu, accidentul s-a produs pe autostrada A2, pe calea 2 a autostrăzii, între Constanţa şi Bucureşti, la kilometrul 60, în dreptul localităţii Lehliu Gară.

Sâmbătă dimineaţă, avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsă la 18 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, până duminică la ora 22.00. Potrivit noii avertizări a ANM, se află sub cod portocaliu de viscol până duminică seară judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici