Zeci de percheziţii în Constanţa, vizată o grupare specializată în contrabanda cu ţigări

Un număr de 47 de percheziţii au loc, marţi dimineaţă, în Constanţa şi Medgidia, fiind vizată o grupare specializată în contrabanda cu ţigări.

178 afișări
Imaginea articolului Zeci de percheziţii în Constanţa, vizată o grupare specializată în contrabanda cu ţigări

Zeci de percheziţii în Constanţa, vizată o grupare specializată în contrabanda cu ţigări (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă Constanţa, acţiunea a fost organizată în comun cu lucrători ai DGIPI - Serviciul judeţean Constanţa, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, şi cu sprijinul Poliţiei Municipiului Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în diferite locaţii din municipiile Constanţa şi Medgidia, în cadrul unei acţiuni complexe, având ca obiectiv prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări.

"În data de 4 septembrie 2012, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, beneficiind de suportul informativ şi tehnic al DGIPI-SJIPI Constanţa, sprijiniţi de lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, cu participarea reprezentanţilor DRAOV Constanţa şi ai Gărzii Financiare, au descins în mai multe locaţii de pe raza municipiilor Constanţa şi Medgidia, în cadrul unei acţiuni complexe de combatere a contrabandei cu ţigări", se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Sursa citată precizează că au fost efectuate 47 de percheziţii în vederea descoperirii unor locaţii despre care existau suspiciuni că aveau depozitate ţigări de contrabandă spre a fi valorificate în mod ilegal, ocazie cu care au fost descoperite 600.000 de ţigarete de contrabandă şi alte produse accizabile, precum şi unele bunuri a căror deţinere este interzisă de lege.

Cantitatea de ţigări, diferite mărci, a fost indisponibilizată în Camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă.

Cu acelaşi prilej au fost confiscate patru autoturisme (un Mercedes, un Nisan şi două Opel Corsa), sumele de 50.000 de lei, 200 de euro şi 50 de dolari, dar şi arme albe constând în săbii, cuţite şi materiale pirotehnice.

"În prezent sunt cercetate 15 persoane suspecte de implicarea în activităţi de contrabandă cu ţigări şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Cercetările continuă în cauză, cu prezentarea suspecţilor la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea audierii acestora de către procurorul de caz şi a luării măsurilor ce se impun", mai arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici