Zeci de percheziţii la persoane bănuite de tăiere ilegală de arbori. Prejudiciu estimat la 48.000 de lei

  • Poliţiştii din Alba efectuează 23 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi tăiat, fără drept, arbori din fondul forestier naţional.
  • Pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de însoţire false.
  • Prejudiciul a fost estimat la 48.000 de lei.
1254 afișări
Imaginea articolului Zeci de percheziţii la persoane bănuite de tăiere ilegală de arbori. Prejudiciu estimat la 48.000 de lei

Poliţiştii din Alba efectuează 23 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi tăiat, fără drept, arbori din fondul forestier naţional, iar pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de însoţire false.

„La data de 21 decembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, efectuează 23 percheziţii, toate în judeţul Alba, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual. Din cercetări a reieşit că în perioada martie - septembrie 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional”, anunţă IGPR.

Potrivit poliţiştilor, pentru a da o aparenţă de legalitate transporturilor de material lemnos efectuate, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat spre diverse societăţi comerciale şi persoane fizice.

Prejudiciul a fost estimat la 48.000 de lei.

„Poliţiştii vor pune în executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La percheziţii, participă poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, precum şi comisari ai Gărzii Forestiere Cluj”, conchide IGPR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici