Zeci de persoane evacuate din cauza inundaţiilor în judeţul Alba

Zeci de persoane au fost evacuate în judeţul Alba, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce gospodăriile şi locuinţele le-au fost inundate, printre cei salvaţi din calea apelor aflându-se şi o familie cu un copil de zece luni.

46 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane evacuate din cauza inundaţiilor în judeţul Alba

Zeci de persoane evacuate din cauza inundaţiilor în judeţul Alba (Imagine arhivă: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Bălaş, a declarat miercuri că aproximativ 45 de persoane au fost evacuate, cele mai multe în localitatea Lopadea Nouă.

Cea mai dificilă intervenţia a fost în cazul a 12 persoane care se refugiaseră pe acoperişurile caselor pentru a scăpa de furia apelor. Bălaş a spus că printre aceste persoane s-a aflat şi o familie cu un copil în vârstă de zece luni.

Potrivit sursei citate, pârâul Gârbova a inundat, în noaptea de marţi spre miercuri, un tronson de cale ferată între Teiuş şi Aiud, din această cauză două trenuri fiind oprite în gările din cele două localităţi.

În Teiuş a fost oprit un tren de marfă, iar în Gara Aiud a fost oprit un tren personal, ambele garnituri fiind nevoite să staţioneze timp de aproximativ două ore până când apa s-a retras de pe calea ferată.

În total, în urma precipitaţiilor puternice din ultimele 24 de ore, aproximativ 600 de gospodării din 18 localităţi din Alba au fost inundate, mai multe drumuri comunale sau străzi au fost acoperite de ape, iar în localitatea Uioara de Jos o femeie a murit după ce casa în care locuia i-a fost dărâmată de o viitură. În aceeaşi localitate mai multe case sunt în pericol de prăbuşire, fiind construite din pământ, iar proprietarii au fost evacuaţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari ai serviciilor de urgenţă intervin pentru a ajuta locuitorii din zonele afectate de inundaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici