2000 de euro pentru dezafilierea Craiovei

Fiecare membru cu drept de vot al Comitetului Executiv al FRF primeşte la fiecare şedinţă o indemnizaţie de circa "700 şi ceva de lei", după cum susţine un reprezentant al forului fotbalistic. Asta după ce timp de câţiva ani au luat mai întâi 500 de euro, apoi câte 400 de euro de căciulă.

691 afișări
Imaginea articolului 2000 de euro pentru dezafilierea Craiovei

2000 de euro pentru dezafilierea Craiovei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cei 14 membri încasează suma în lei. Adică un membru al C.Ex primeşte acum, în două şedinţe, aproximativ valoarea unui salariu mediu net pe economie.

La o socoteală simplă, un membru FRF primeşte doar într-o şedinţă de Comitet Executiv jumătate din cât câştigă într-o lună un profesor universitar, adică 1.500 de lei. Calculând cât primesc cei 14 membri ai Comitetului Executiv, la o medie de două şedinţe pe lună într-un an, rezultă o sumă de aproximativ 235.200 de lei sau 54.333 de euro. Asta înseamnă aproximativ 156 de salarii ale unui profesor universitar, adică plata unui dascăl pe mai bine de 13 de ani. Sau cât câştigă un antrenor de copii în 28 de ani. Bine, nu se poate şti exact câte şedinţe ale C.Ex. sunt într-un an, însă, în medie, are loc cel puţin o şedinţă pe lună, ceea ce înseamnă 27.166 de euro.

Doisprezece dintre membrii Comitetului Executiv al FRF, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Octavian Goga, Marius Stan, Cornel Şfaiţer, Marian Rusen, Ştefan Stana, Cristian Bobar, Paul Costaş, Marian Pălărie, Sorin Ţerbea şi Vasile Avram (mai puţin Cristi Borcea şi Dumitru Costin, care au lipsit de la şedinţa din 20 iulie a.c), sunt urmăriţi penal de către DNA pentru abuz în serviciu în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Adică pentru şedinţa Comitetului Executiv din 20 iulie în care s-a decis dezafilierea Craiovei, cei 12 membri federali au încasat aproximativ 2000 de euro.

"Sută la sută e aşa, că primesc 700 şi ceva de lei. Ei nu beneficiază doar de această indemnizaţie pentru prezenţă. Dacă echipa naţională se califică au şi ei primele echipei naţionale, au plimbări, hoteluri, restaurante, călătorii, au multe alte avantaje. Dacă echipa naţională se califica primeau şi ei prime de calificare, au prime de Crăciun şi de Paşte. Ei dacă vin pentru o seară în Bucureşti, pot sta la Marriott, nu dau din banii lor, ci din banii fotbalului, ai fraierilor. Ei sunt nişte beneficiari ai piramidei fotbalului. Ei culeg fructele. Alţii plantează pomi, adică noi creştem jucători, iar ei ne mai urechează din când în când. Am auzit că primeau 500 de dolari pe şedinţă, dar asta era la nivel de zvon", Adrian Mititelu, patron Universitatea Craiova.

"Membrii Comitetului Executiv sunt remuneraţi doar dacă participă la şedinţă. Suma netă este undeva la 700 şi ceva de lei. Secretarul general şi directorul general participă la şedinţe, dar nu sunt remuneraţi, pentru că ei sunt angajaţii Federaţiei şi nici nu au drept de vot", spune Dumitru Costin, membru al Comitetului Executiv al FRF.

Mai puţin Mitică Dragomir încasează indemnizaţie la şedinţele Comitetului Executiv al FRF. "Nu ştiu domnule câţi bani se dau, nici nu mi-au dat, nici nu i-am luat, nici nu ştiu de se dau", a declarat Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

"În ceea ce priveşte indemnizaţiile pentru şedinţele Comitetului Executiv, acestea ţin de activitatea internă a FRF şi nu ştiu exact care sunt modalităţile de plată. Nu există o regulă în ceea ce priveşte numărul de şedinţe ale Comitetului Executiv. Acesta se întruneşte ori de cate ori este nevoie", spune purtătorul de cuvânt al FRF, Paul Zaharia. Trezorierul sau alt oficial FRF nu au putut fi contactaţi.

(Material realizat de Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici