A 100 victorie a lui Hamilton. Final palpitant la Marele Premiu al Rusiei

Final spectaculos pe circuitul de Formula 1 de la Sochi, în Marele Premiu al Rusiei. Britanicul Lewis Hamilton a câştigat cea de-a 100-a cursă, după ce, cu 5-6 tururi înainte de final, ploaia a determinat piloţii să intre la boxe, pentru schimbul de pneuri, răsturnând radical clasamentul cursei.

843 afișări
Imaginea articolului A 100 victorie a lui Hamilton. Final palpitant la Marele Premiu al Rusiei

A 100 victorie a lui Hamilton. Final palpitant la Marele Premiu al Rusiei,

Pe locul 2 a terminat Verstappen, care plecase de pe ultima poziţie, în grila de start, şi care a profitat de ploaia izbucnită pe final, reuşind să urce pe podium în ultimele tururi.

Pe locul 3 a încheiat cursa Carlos Sainz. Lando Norris, care a condus până momentul în care a început ploaia, a terminat abia pe 7, după ce a decis să încerce să termina cursa pe pneurile slick, decizie ce s-a dovedit a fi neinspirată.

La interviurile de după cursă, Hamilton a declarat: ”Mi-a luat mult timp să ajung la victoria cu numărul 100 şi, uneori, nu eram sigur că voi ajunge la 100. Lando a făcut o treabă extraordinară, a avut un ritm incredibil. Am avut un gust dulce-amărui să-mi văd vechea echipă în faţă. Echipa mea a luat o decizie excelentă chiar la final, nu am vrut să-l las pe Lando să plece, dar, nu ştiam cum va fi vremea.

Hamilton a devenit astfel primul şi singurul pilot din Formula 1 care atinge borna 100 în competiţie.

Acesta a trecut pe prima poziţie în clasamentul general al piloţilor, cu 246,5, la doar 2 puncte avans faţă de Max Verstappen, care are 244,5. Pe locul 3 se află Valtteri Bottas, cu 151 de puncte, care a terminat crsa de la Sochi pe locul 5.

Clasamentul pe echipe e condus de Mercedes (397,5), urmată de RedBull Racing Honda (464,5) şi McLaren Mercedes (243).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici