A început Roland Garros: 3 fete din România, în ultimul tur al calificărilor. Tabloul rezultatelor

  • Roland Garros, al doilea turneu de tenis de Mare Şlem al anului, a început, luni - 24 mai, cu meciurile din faza preliminară.
  • România a aliniat la start, doar în această etapă, 7 fete (Paar, Dulgheru, Cristian, Niculescu, Talabă, Bara şi Ruse) plus un reprezentant pe tabloul masculin (Copil)
  • Turneele majore conţin trei tururi de calificare, înainte de tabloul principal.
146 afișări
Imaginea articolului A început Roland Garros: 3 fete din România, în ultimul tur al calificărilor. Tabloul rezultatelor

Jaqueline Cristian Sursafoto: MediafaxFoto

După două tururi de calificare, la un meci distanţă de tabloul principal se află trei sportive de la noi: Jaqueline Cristian, Monica Niculescu şi Irina Bara, care au obţinut accesul în meciurile de miercuri.

La cele patru turnee de Grand Slam dintr-un an (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open), un sportiv trebuie să treacă trei tururi de calificare, pentru a putea accede pe tabloul principal.

La Roland Garros, pe tabloul principal, România le are deja calificate direct, ca urmare a clasamentului mondial, pe Patricia Maria Ţig (63 WTA), Sorana Cîrstea (67 WTA) şi pe Irina-Camelia Begu (74 WTA). Ana Bogdan (102 WTA) este prima rezervă, urmând să pătrundă pe tablou dacă se va retrage una dintre jucătoarele direct acceptate.

Ar fi trebuit să fie la Paris şi Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, dar campioana din Constanţa a declarat forfait din pricina unei accidentări pe care a suferit-o la turneul de la Roma şi se află în perioada de recuperare.

Nu va lipsi însă, dau asigurări cei din staff-ul său, de la Wimbledon (28 iulie - 11 iulie), al treilea turneu major din 2021, şi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august).

Rezultatele româncelor - turul doi (calificări)

MIERCURI, 26 MAI

A.DULGHERU (444 WTA) - E. Perez (Australia, 239 WTA) 0-6, 6-4, 6-7 (2)

G. TALABĂ (210 WTA) - H. Dart (Marea Britanie, 143 WTA) 3-6, 6-2, 3-6

M. Sherif (Egipt, 120 WTA) - J. CRISTIAN (152 WTA) 5-7, 7-5, 6-7 (1)

A. Krunic (Serbia, 212 WTA) - G. RUSE (174 WTA) 7-5, 6-4

C. Monnet (Franta, 381 WTA) - M. NICULESCU (175 WTA) 2-6, 4-6

I. BARA (122 WTA) - M. Minella (Luxemburg, 207 WTA) 3-6, 6-3, 6-2
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici