AC Fiorentina vrea să reducă salariul lui Mutu cu 50%

Clubul Fiorentina intenţionează să reducă salariul atacantului Adrian Mutu cu 50 la sută, pe perioada suspendării de 9 luni primită de la CONI după cazul de dopaj cu sibutramină, iar această problemă se va discuta la începutul lunii mai, într-o reuniune a conducerii, conform Gazzetta dello Sport.

30 afișări
Imaginea articolului AC Fiorentina vrea să reducă salariul lui Mutu cu 50%

AC Fiorentina vrea să reducă salariul lui Mutu cu 50% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Clubul din Florenţa ar putea să-i micşoreze salariul cu 50 la sută de acum şi până la 29 octombrie (n.r - data la care îi expiră suspendarea lui Mutu), dar această problemă şi altele vor fi abordate la începutul lunii mai, după meciul împotriva lui AC Milan (n.r. - 1 mai). În acele zile, şi din acele zile, într-o întâlnire între Corvino, Andrea Della Valle, Cognigni, Mencucci şi antrenorul Prandelli vor fi puse negru pe alb planuri tehnice. Deci, şi situaţia lui Mutu", notează cotidianul italian în ediţia de miercuri.

Potrivit sursei citate, Mutu le-a mărturist unor prieteni că îşi doreşte să rămână la gruparea din Florenţa, cu care mai are contract până în 2012: "«Mă simt dator Florenţei şi echipei Fiorentina». Mutu a spus acest lucru prietenilor săi. A spus acest lucru cu o dublă dezamăgire: faptul că a primit o sancţiune mai mare decât s-ar fi aşteptat şi că a trebuit să lase la greu o echipă ce încearcă să prindă pe final un loc în Liga Europa. Adrian Mutu nu vrea să plece de la Florenţa".

În prezent, Mutu are un salariu de 2,2 milioane de euro la Fiorentina.

Jurnaliştii de la cotidianul italian adaugă că există şi posibilitate unei plecări a atacantului român, la finalul acestui sezon, în cazul în care şi antrenorul Cesare Prandelli va părăsi pe AC Fiorentina în această vară, iar una din variante ar fi Manchester City. "Din iulie 2008 preţul lui Mutu a scăzut: de la 18 milioane de euro la 5 - 6 cât este în acest moment. Echipele interesate de jucătorul român? Arabii de la Al-Saad, Fenerbahce şi, mai presus de toate, Manchester City, cea mai probabilă destinaţie în cazul unei despărţiri de Florenţa. Totuşi, Mutu se simte dator echipei din Florenţa, iar restul va fi discutat la acea reuniune de la începutul lunii mai", a completat publicaţia citată.

Atacantul Adrian Mutu a fost suspendat, luni, nouă luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici