Agassi cere să i se se arate compasiune după ce a recunoscut că s-a drogat

Fostul tenisman Andre Agassi a cerut, într-o emisiune televizată, să i se arate compasiune după ce a recunoscut în autobiografia sa că a fost depistat pozitiv cu un drog puternic în 1997.

29 afișări
Imaginea articolului Agassi cere să i se se arate compasiune după ce a recunoscut că s-a drogat

Agassi cere să i se se arate compasiune după ce a recunoscut că s-a drogat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agassi a spus că a recurs la droguri deoarece avea nevoie de ajutor pentru a trece de o depresie, în 1997.

CBS a dat publicităţii extrase din interviul lui Andre Agassi pentru emisiunea "60 Minutes", care va fi difuzată duminică. Fostul sportiv s-a emoţionat când realizatoarea emisiunii, Katie Couric, i-a citit declaraţiile Martinei Navratilova, care l-a comparat pe Agassi cu Roger Clemens, o vedetă din basebal care nu a recunoscut că a greşit, în ciuda dovezilor privind legătura sa cu substanţele pentru îmbunătăţirea performanţelor.

"Este ceea ce nu vrei să auzi. Sper în compasiune şi cred că poate o astfel de persoană nu trebuie condamnată. Poate această persoană are nevoie de puţin ajutor. Pentru că a fost o perioadă în viaţa mea când am avut nevoie de ajutor. Aveam o problemă şi poate sunt mulţi sportivi testaţi pozitiv, care au o problemă. Astfel, cer să mi se arate compasiune", a spus Agassi.

Autobiografia lui Andre Agassi, din care presa internaţională a publicat mai multe fragmente, va apărea pe piaţă săptămâna viitoare.

Agassi recunoaşte în carte că a urât tenisul o mare parte a carierei sale, deoarece a fost introdus forţat în acest sport, la o vârstă fragedă, însă ulterior a ajuns să îl iubească. "Mă simţeam torturat. Îl uram. Am început apoi să mi-l asum, să am o relaţie cu sportul, să îl accept. Am ajuns să iubesc tot ce mi-a oferit, relaţiile din viaţa mea, oamenii, fanii. Era un dar. Acum merg cu soţia mea, joc tenis şi îmi place", a explicat fostul sportiv.

Fostul tenisman american Andre Agassi a recunoscut că a fost depistat pozitiv cu un drog puternic în 1997 şi că a minţit autorităţile sportive pentru a evita o suspendare pentru dopaj, conform autobiografiei sale din care The Times a publicat mai multe fragmente. Deţinător a opt titluri de Grand Slam, Agassi afirmă că a fost dependent de metamfetamină, un drog sintetic, care provoacă euforia, în momentele în care avea probleme în carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici