AISS solicită LPF decalarea meciului Steaua - FC Timişoara

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal decalarea meciului din Liga I, Steaua - FC Timişoara, care este programat duminică, de la ora 20.00, pentru a asista la prima manşă a semifinalelor Cupei Cupelor la handbal masculin, Steaua MFA - Granollers.

15 afișări
Imaginea articolului AISS solicită LPF decalarea meciului Steaua - FC Timişoara

AISS solicită LPF decalarea meciului Steaua - FC Timişoara (Imagine: Bogdan Dincă/Mediafax Foto)

Partida dintre Steaua MFA şi Frailin BM. Granollers, contând pentru prima manşă a semifinalelor Cupei Cupelor la handbal masculin este programată duminică, de la ora 18.45, la Sala Polivalentă.

AISS a precizat într-un comunicat că deşi Judecătoria Sectorului 6 a decis să respingă acţiunea în instanţă ca netimbrată, va face apel la decizie iar până la o hotărâre finală suporterii interzişi de conducerea FC Steaua pe stadion vor avea încă accesul la meciurile grupării "roş-albastre" din actualul sezon. "Apelul împotriva acestei decizii va fi depus în cursul zilelor ce urmează, obţinându-se astfel continuarea măsurii de obligare a clubului FC Steaua de a primi reclamanţii în stadion până la finalizarea cauzei. Aşadar, suporterii interzişi abuziv de către club vor putea, în continuare, să intre la meciurile de pe teren propriu. Indiferent de hotărârea care se va lua privitoare la apel, acţiunea poate continua, pentru că instanţa nu a decis asupra fondului", se precizează în comunicatul AISS.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (AISS), Marius Nicolau, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că avocatul AISS nu a putut ajunge la termenul din 15 aprilie, dar că acesta a trimis prin fax dovada plăţii, însă ea nu a fost acceptată în instanţă. Nicolau a precizat că AISS va face apel în termenul legal de 15 zile, iar atunci va fi reprezentată la proces.

Suporterii stelişti au pierdut procesul privind accesul în stadion, Judecătoria sectorului 6 respingându-le acţiunea pentru că nu au timbrat-o. În 15 aprilie, instanţa a admis excepţia netimbrării cererii, ceea ce implică plata unei taxe judiciare, judecătorul invocând-o din oficiu. Sentinţa poate fi atacată cu apel în 15 zile de la comunicare, la Tribunalul Bucureşti. Într-un alt proces, în martie, aceeaşi instanţă a suspendat interdicţia impusă de clubul sportiv, până la judecarea pe fond a problemei, adică a legalităţii interdicţiei de a intra pe stadion a fanilor, dată de club.

Membrii Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (AISS) au decis să acţioneze în instanţă clubul Steaua după ce le-a fost interzis accesul la meciurile de pe teren propriu, chiar dacă erau posesori de abonamente. Alţi suporteri, posesori de abonamente, care însă nu erau membrii ai AISS, au acţionat în judecată şi ei FC Steaua prin intermediul Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici