Suporterii stelişti au pierdut procesul privind accesul în stadion

Suporterii stelişti au pierdut procesul privind accesul în stadion, Judecătoria sectorului 6 respingându-le acţiunea pentru că nu au timbrat-o, astfel că aceştia nu vor participa la sezonul competiţional 2009/2010.

15 afișări
Imaginea articolului Suporterii stelişti au pierdut procesul privind accesul în stadion

Suporterii stelişti au pierdut procesul privind accesul în stadion (Imagine: Bogdan Dincă/Mediafax Foto)

În 15 aprilie, instanţa a admis excepţia netimbrării cererii, ceea ce implică plata unei taxe judiciare, judecătorul invocând-o din oficiu. Sentinţa poate fi atacată cu apel în 15 zile de la comunicare, la Tribunalul Bucureşti.

Într-un alt proces, în martie, aceeaşi instanţă a suspendat interdicţia impusă de clubul sportiv, până la judecarea pe fond a problemei, adică a legalităţii interdicţiei de a intra pe stadion a fanilor, dată de club.

Astfel, prin netimbrarea acţiunii, suporterii au pierdut dreptul câştigat în instanţa de a merge la meciuri.

Membrii Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (AISS) au decis să acţioneze în instanţă clubul Steaua după ce le-a fost interzis accesul la meciurile de pe teren propriu, chiar dacă erau posesori de abonamente. Alţi suporteri, posesori de abonamente, care însă nu erau membrii ai AISS, au acţionat în judecată şi ei FC Steaua prin intermediul Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti.

O parte dintre fanii echipei Steaua se află, de la începutul sezonului, în conflict cu finanţatorul Gigi Becali, pe care îl contestă la fiecare meci de pe teren propriu, fiind nemulţumiţi de modul în care acesta conduce clubul şi de cum tratează fostele glorii ale echipei. Fanii au cerut la fiecare meci plecarea lui Becali de la conducerea Stelei, considerând că finanţatorul şi-a bătut joc de simbolurile clubului.

În replică, patronul Gigi Becali a decis să interzică accesul fanilor contestatari pe stadionul din Bulevardul Ghencea, începând de la meciul cu Fenerbahce din Liga Europa, care a avut loc în luna octombrie 2009, măsură ce s-a soldat cu o prezenţă foarte mică a spectatorilor la partidele de pe teren propriu.

La mijlocul lunii februarie 2010, patronul FC Steaua, Gigi Becali, a ajuns la un acord cu reprezentanţii grupului de fani contestatari de la Peluza Nord, pentru ca aceştia să-şi reducă protestele sau să o facă în mod civilizat. Însă grupul de suporteri de la Peluza Sud nu s-a raliat acestui acord, iar Becali le-a interzis din nou accesul pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Astfel, suporterii au contestat la Judecătoria sectorului 6 Bucureşti decizia prin care le-a fost interzis accesul pe stadion, solicitând totodată suspendarea măsurii până la judecarea pe fond a cazului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici