Alberto Contador are sentimentul că "a fost sancţionat incorect"

Rutierul spaniol Alberto Contador are sentimentul că "a fost sancţionat incorect" şi este "dezamăgit" de suspendarea de un an dictată împotriva sa, după un control antidoping cu rezultat pozitiv, a declarat, joi purtătorul său de cuvânt.

19 afișări
Imaginea articolului Alberto Contador are sentimentul că "a fost sancţionat incorect"

Alberto Contador are sentimentul că "a fost sancţionat incorect" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este dezamăgit, deoarece este nevinovat şi are impresia că a fost sancţionat incorect", a declarat purtătorul de cuvânt, aflat la Palma de Mallorca, unde ciclistul se antrenează cu echipa sa, Saxo Bank.

Acesta a precizat că Alberto Contador şi-a petrecut ziua de joi în hotel, în timp ce coechipierii săi au ieşit la antrenamente.

Contador ar putea organiza vineri o conferinţă de presă, alături de directorul echipei Saxo Bank, danezul Bjarne Riis, "pentru a-şi expune punctul de vedere" şi pentru a anunţa, cel mai probabil, dacă va face apel la decizia Federaţiei Spaniole de Ciclism.

Alberto Contador (28 de ani), de trei ori câştigător al Turului Franţei (2007, 2009 şi 20010), a fost anunţat de forul spaniol că a fost suspendat timp de un an, după un control antidoping cu rezultat pozitiv în timpul ediţiei de anul trecut a Turului Franţei.

În cazul în care sancţiunea va fi confirmată, sportivul va pierde beneficiile victoriei din 2010 din Turul Franţei.

Contador, care a semnat în august 2010 un contract pe doi ani cu echipa Saxo Bank, este suspendat provizoriu din 24 august de Uniunea Ciclistă Internaţională, în aşteptarea unei decizii definitive.

Rutierul spaniol a fost supus unui control antidoping în data de 21 iulie 2010, la Pau, în timpul Turului Franţei. În urma controlului, s-au descoperit în eşantioanele prelevate de la sportiv urme infime de clenbuterol, un betastimulent pentru funcţia pulmonară, dar care are şi efecte anabolizante.

De la dezvăluirile privind acest caz, apărute la 30 septembrie 2010, Contador a susţinut că este victima unei contaminări alimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici