Ana Bogdan a revenit în top 100 WTA. Pe ce loc a urcat românca

Ana Bogdan a revenit în top 100 WTA, luni, tenismena din Sinaia înregistrând un salt de şapte poziţii, care a propulsat-o pe locul 98, cu 684 de puncte. De asemenea, ea este prima în clasamentul WTA Race, pentru Turneul Campioanelor 2020, graţie parcursului foarte bun din luna decembrie.

160 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan a revenit în top 100 WTA. Pe ce loc a urcat românca

Sursa: Profimediaimages

În luna decembrie, Ana Bogdan a câştigat turneul ITF din Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale în valoare de 100.000 dolari, şi a ajuns până în faza sferturilor de finală la turneul WTA 125K de la Limoges (Franţa). Punctele obţinute i-au adus revenirea în top 100 WTA, dar şi clasarea pe prima poziţie în clasamentul pentru Turneul Campioanelor 2020.

Astfel, România va încheia anul 2019 cu trei tenismene în top 100 WTA: Simona Halep (4 WTA), Sorana Cîrstea (74 WTA) şi Ana Bogdan (98 WTA). În apropierea acestei zone se mai află Irina Begu (102 WTA), Mihaela Buzărnescu (113 WTA), Patricia Ţig (114 WTA) şi Monica Niculescu (118 WTA).

Ana Bogdan a beneficiat de faptul că majoritatea tenismenelor de top nu evoluează în luna decembrie, preferând antrenamentele pentru turneele din luna ianuarie, şi a urcat pe primul loc în clasamentul pentru Turneul Campioanelor 2020, care s-a resetat după ediţia din acest an. Românca are 229 de puncte şi este urmată în această ierarhie de rusoaica Vitalia Diatchenko (192 de puncte) şi belgianca Kirsten Flipkens (161 de puncte).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici