Ana Maria Brânză, campioană la scrimă, schiază împreună cu persoanele cu dizabilităţi

  • Ana Maria Brânză, multiplă campioană mondială, europeană şi olimpică la scrimă şi consilier al preşedintelui COSR, schimbă spada cu schiurile.
  • Pe pârtia de la Cheile Grădiştei, judeţul Braşov, are loc a doua tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilităţi.
  • Sezonul trecut, în cadrul taberelor au schiat, în total, peste 1.000 de persoane cu dizabilităţi.
108 afișări
Imaginea articolului Ana Maria Brânză, campioană la scrimă, schiază împreună cu persoanele cu dizabilităţi

Ana Maria Brânză, campioană la scrimă, schiază împreună cu persoanele cu dizabilităţi

Multipla campioană mondială, europeană şi olimpică la scrimă, Ana Maria Brănză, va schia, în perioada 23 şi 26 ianuarie, pe pârtia de la Cheile Grădiştei, judeţul Braşov, în cadrul celei de-a doua tabere de schi dedicate persoanelor cu dizabilităţi organizată în acest an.

În timpul celor patru zile, schiorii şi voluntarii asociaţiei Caiac Smile, organizatoarea taberei, îi vor ajuta pe cei interesaţi să schieze, cu ajutorul unor monoschiuri adaptate.

Noi vom coborî cu prietenii noştri speciali de câte ori este nevoie. Sperăm ca şi anul acesta să avem cel puţin la fel de mulţi prieteni ca anul trecut. Îi invităm pe toţi să se înscrie la noi pe site şi să nu aibă niciun fel de teamă, pentru că vom fi alături de ei tot timpul”, a declarat Ionuţ Stancovici, preşedintele asociaţiei Caiac SMile.

Echipa asociaţiei va fi în fiecare dintre zielele taberei pe pârtie între orele 12.00 şi 16.00.

Sprijin de la campioană

Tot acolo va fi şi Ana Maria Brânză, multiplă campioană mondială, europeană şi olimpică la scrimă şi consilier al preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Ea va schia alături de persoanele cu dizabilităţi, dar şi împreună cu toţi care doresc să se bucure de zăpadă.

Sportiva a mai participat şi în trecut la activităţile organizate de asociaţie şi s-a implicat în susţinerea persoanelor cu dizabilităţi.

Asociaţia poate oferi, la cerere, asistenţă la domiciliu pentru persoanele cu dizabilităţi care locuiesc în imobile neadaptate sau parţial adaptate. Astfel, voluntarii vor veni cu un elevator special, îi vor coborî şi urca pe cei aflaţi în dificultate şi îi pot ajuta inclusiv cu găsirea unui mijloc de transport pentru a ajunge pe pârtie.

Prima tabără de schi pentru persoane cu dizabilităţi din acest an a fost organizată la Buscat, în judeţul Cluj. Zeci de persoane cu dizabilităţi au schiat alături de antrenorii şi voluntarii asociaţiei. Aici, au fost şi tineri cu deficienţe de vedere, pentru care a fost amenajat un traseu special, de-a lungul căruia ei au putut aluneca pe schiuri.

Astfel de tabere vor fi organizate până la sfârşitul lunii martie în Vatra Dornei, Poiana Braşov, Păltiniş sau Cavnic.

Sezonul trecut, în cadrul taberelor au schiat, în total, peste 1.000 de persoane cu dizabilităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici