Gigi Riva, golgheterul tuturor timpurilor în Italia, a murit la 79 de ani

Luigi "Gigi" Riva, cel mai bun marcator din toate timpurile al echipei naţionale a Italiei, a murit la vârsta de 79 de ani, a anunţat, luni, într-un comunicat, Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC), care şi-a luat rămas bun de la "unul dintre cei mai buni atacanţi din toate timpurile".

163 afișări
Imaginea articolului Gigi Riva, golgheterul tuturor timpurilor în Italia, a murit la 79 de ani

Riva, a cărui prezenţă fizică şi şut puternic i-au adus porecla Rombo di Tuono (tunetul), a marcat 35 de goluri în 42 de apariţii pentru echipa naţională.

Riva era bolnav la domiciliul său din Sardinia şi tratat pentru o presupusă problemă cardiacă.

El a făcut parte din echipa Italiei care a câştigat Campionatul European din 1968 şi a jucat şi la Cupa Mondială din 1970, când a fost vicecampioană în faţa marii echipe a Braziliei cu Pele.

"Sunt zguduit şi profund întristat. Fotbalul italian este în doliu pentru că un adevărat monument naţional ne-a părăsit", a declarat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina.

Comunicatul FIGC a adăugat că un minut de reculegere în memoria sa va fi ţinut înaintea tuturor meciurilor din campionatul italian din acest weekend.

Împreună cu Gianni Rivera, Riva a fost unul dintre idolii fotbalului italian, în momentul în care televiziunea color a adus acţiunile în direct la un public mai larg. El a fost al doilea clasat, după Rivera, pentru trofeul Ballon d'Or, acordat celui mai bun jucător al Europei în 1969.

Riva a jucat aproape întreaga carieră la Cagliari şi a fost cel mai bun marcator din Serie A când echipa din Sardinia a câştigat titlul de campioană a Italiei pentru prima dată în istoria sa, în 1970. El era preşedinte de onoare al clubului în momentul morţii sale.

Accidentările i-au afectat ultima parte a carierei de jucător şi l-au forţat să se retragă în 1976, după ce a marcat 164 de goluri pentru Cagliari în 315 meciuri de campionat. A fost cel mai bun marcator din Serie A de trei ori.

Ulterior, Riva a făcut parte timp de mulţi ani din staff-ul echipei naţionale, inclusiv în 2006, când Italia a câştigat Cupa Mondială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gigi riva,
deces,
italia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici