ANALIZĂ: Răzvan Raţ va evolua în meciul cu numărul 100 pentru echipa naţională

Fundaşul stânga al echipei naţionale, Răzvan Dincă Raţ, va deveni cel de-al cincilea jucător din istoria primei reprezentative cu o sută de selecţii, în cazul în care va evolua în partida cu Finlanda ce se va disputa, marţi, de la ora 21.45, la Helsinki, în preliminariile Euro-2016.

83 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Răzvan Raţ va evolua în meciul cu numărul 100 pentru echipa naţională

ANALIZĂ: Răzvan Raţ va evolua în meciul cu numărul 100 pentru echipa naţională (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Răzvan Raţ a debutat pentru echipa naţională într-o partidă amicală cu Franţa, disputată pe Stade de France şi pierdută de echipa României cu 1-2, în 13 februarie 2002.

Pentru echipa naţională, Raţ a marcat două goluri, ambele în partide amicale, cu Germania în 2004, scor 5-1, şi cu Albania, scor 1-0, în acest an.

Până în prezent, România a întâlnit reprezentativa Finlandei de opt ori, reuşind să câştige în şase rânduri, iar de două ori a remizat. Golaverajul este de 23 de goluri marcate şi trei primite.

Primul meci a avut loc pe 11 octombrie 1970, la Bucureşti, în preliminariile Campionatului European şi s-a încheiat cu victoria României, scor 3-0. Scorul maxim s-a înregistrat pe 14 octombrie 1973, când România a învins cu 9-0, aceasta fiind şi cea mai mare victorie a "tricolorilor" din istorie.

Ultimul meci între cele două selecţionate a avut loc în preliminariile CM-2006, pe 8 octombrie 2005, la Helsinki, România învingând, cu scorul de 1-0, prin reuşita lui Adrian Mutu.

Din cauza accidentării lui Dorin Goian, selecţionerul a decis să-l convoace pe Bogdan Mitrea de la FC Viitorul. Astfel, pentru partida cu Ungaria, Victor Piţurcă a convocat 11 jucători din campionatul intern şi 12 "stranieri". Lotul complet al României pentru meciul de la Helsinki este următorul:

Portari: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tătăruşanu (AC Fiorentina), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu);

Fundaşi: Vlad Chiricheş (Tottenham Hotspur), Bogdan Mitrea (FC Viitorul), Florin Gardoş (Southampton), Dragoş Grigore (FC Toulouse), Cosmin Moţi (Ludogoreţ Razgrad), Răzvan Raţ (PAOK Salonic), Srgian Luchin (Steaua Bucureşti), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucureşti);

Mijlocaşi: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Mihai Pintilii (Al Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Andrei Prepeliţă (Steaua Bucureşti), Cristian Tănase (Steaua Bucureşti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucureşti), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Lucian Sânmărtean (Steaua Bucureşti);

Atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keşeru (Steaua Bucureşti), Raul Rusescu (Steaua Bucureşti).

Reprezentativa Finlandei are un start de campanie reuşit, după ce a învins cu 3-1 în Insulele Feroe, iar sâmbătă a remizat pe teren propriu cu Grecia, scor 1-1.

Selecţionerul Mixu Paatelainen, în vârstă de 47 de ani, a convocat 24 de jucători: Niki Maenpaa (VVV Venlo), Lukas Hradecky (Brondby), Jesse Joronen (Fulham) - portari.

Sebastian Sorsa (HJK Helsinki), Niklas Moisander (Ajax Amsterdam), Joona Toivio (Molde), Veli Lampi (HJK Helsinki), Juhani Ojala (Terek Groznîi), Kari Arkivuo (BK Hacken), Jere Uronen (Helsingborg), Jarkko Hurme (Odd Skien) - fundaşi.

Roman Eremenko (ŢSKA Moscova), Perparim Hetemaj (Chievo Verona), Riku Riski (Rosenborg), Tim Sparv (Midtjylland), Joni Kauko (FSV Frankfurt),
Teemu Tainio (HJK Helsinki), Sakari Mattila (Aalesund), Alexander Ring (FC. Kaiserslautern), Kasper Hamalainen (Lech Poznan), Markus Halsti (Malmo) - mijlocaşi.

Eero Markkanen (Real Madrid Castilla), Teemu Pukki (Brondby), Joel Pohjanpalo (Fortuna Dusseldorf) - atacanţi.

România a jucat până acum 653 de meciuri, bilanţul fiind următorul: 290 victorii, 164 egaluri, 199 înfrângeri.

Palmaresul lui Victor Piţurcă la echipa naţională: 95 52 23 20 159-80.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Italia, avându-l la centru pe Paolo Tagliavento. El va fi ajutat la cele două linii de Lorenzo Manganelli şi Mauro Tonolini, în timp ce rezervă va fi Giulio Dobosz. Asistenţi suplimentari la acest meci vor fi Marco Guida şi Gianpaolo Calvarese.

Tagliavento a mai arbitrat meciul Steaua - Ajax Amsterdam, scor 4-2, la loviturile de departajare, din 16-imile Ligii Europa, disputat în februarie 2013, dar şi partida Galatasaray Istanbul - CFR Cluj, scor 1-1, din octombrie 2012, în grupele Ligii Campionilor. De asemenea, el a mai arbitrat naţionala de tineret a României în meciul cu Anglia, din octombrie 2010, în play-off-ul de calificare la CE, scor 1-2, dar şi echipele FC Timişoara şi FC Vaslui, în Liga Europa.

În vârstă de 42 de ani, Tagliavento este arbitru internaţional din 2007.

În afara meciului cu Finlanda, România mai are de disputat în acest an o partidă în preliminariile Campionatului European, cu Irlanda de Nord, pe teren propriu, la 14 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici