Andone: Sper să câştigăm la Târgu Jiu, altfel o să ieşim şi din cărţile campionatului

Tehnicianul Ioan Andone a declarat, sâmbătă seară, la Târgu Jiu, că speră ca Dinamo să se impună în meciul cu Pandurii, deoarece în caz contrar ar ieşi "şi din cărţile campionatului", după ce a fost eliminată în această săptămână din Liga Europa.

11 afișări
Imaginea articolului Andone: Sper să câştigăm la Târgu Jiu, altfel o să ieşim şi din cărţile campionatului

Andone: Sper să câştigăm la Târgu Jiu, altfel o să ieşim şi din cărţile campionatului (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"E greu de spus acum, o să vedem mâine dacă jucătorii au trecut peste meciul cu Hajduk Split, dar eu trebuie să trec. Sunt trecut eu prin multe. Eu sper ca ei să treacă, ştiu că mâine avem un meci greu. Cunosc echipa de aici, sunt foarte mulţi jucători noi, dar sunt ceilalţi buni care au mai rămas aici, Stromajer, Orac, Viera sau Cardoso. Sunt jucători importanţi care au făcut meciuri foarte bune. Dinamo tot timpul a avut meciuri grele la Târgu Jiu. Sper să câştigăm la Târgu Jiu pentru că dacă nu câştigăm o să ieşim şi din cărţile campionatului. Asta ne-a mai rămas, campionatul şi cupa. Nu e prea devreme să ieşi acum, poţi să ieşi din cărţi pentru că la noi e foarte multă presiune. E greu de spus dacă vor fi Pandurii mai haiduci decât cei de la Split. Dacă era Pandurii din alt an, acum e o echipă nouă", a spus Andone.

Ioan Andone a precizat că Dinamo a abordat prea relaxată meciul cu Hajduk Split, în urma căruia a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Europa. "Am văzut că se spune despre o dramă acum cu Split, dar ei sunt ca toate echipele din Europa de Est, cu urcuşuri şi coborâşuri. E o echipă cu care noi trebuia să câştigăm dar nu e o 17 Nentori sau o echipă din Islanda cum încearcă unii să spună acum. Noi am avut o primă repriză în care am făcut greşeli capitale colective şi nu trebuie să-i punem în cârcă lui Curcă tot ce se scrie, pentru că şi eu am fost jucător şi ştiu cum e să primeşti un gol din vina colectivă, pentru că nu trebuia să ajungă 1-1 cu el din minutul 10. Când tu ai două goluri avantaj de la Bucureşti. Dar asta este, cred că noi am intrat prea relaxaţi după părerea mea. Eu i-am atenţionat pentru că croaţii sunt o echipă de luptători şi de aici au apărut probleme. Ne-au luat foarte tare, şi cu suporterii de acolo au pus o presiune asupra noastră şi au cedat băieţii", a explicat el.

Tehnicianul a afirmat că portarul George Curcă a rămas la Bucureşti, deoarece este afectat după meciul cu Hajduk Split. "Păi nu a dormit nimeni după meciul cu Hajduk, pentru că eram în avion. S-au făcut interpretări şi prostii. Pe Curcă l-am lăsat la Bucureşti pentru că e normal la un jucător ca el poate să fie marcat psihic, primind şi golul pe care l-a primit. L-am lăsat să se antreneze astăzi cu echipa a doua iar de luni va reveni la echipa I. Nici gând să iau o măsură disciplinară şi niciodată nu voi lua cu un jucător", a declarat Andone.

Ioan Andone consideră că Unirea Urziceni şi Hajduk Split au şanse egale în dubla manşă din play-off-ul Ligii Europa. "Deci şansele sunt egale. Urziceniul poate să-i elimine, nu poţi să spui niciodată că sigur se va califica Urziceniul. Şi noi am fi putut să ne calificăm. Puteam să ne facem o calificare uşoară sau foarte grea. Noi puteam câştiga foarte simplu la Bucureşti cu 4 sau 5-0 şi era simplu. Puteam lua în prima manşă o opţiune de calificare şi noi n-am luat-o şi n-am ştiut să profităm de ea", a declarat antrenorul dinamovist.

Andone a vorbit şi despre plecările recente de la grupările din Liga I, cum ar fi demisia lui Mihai Stoica de la Unirea Urziceni: "E presiune mare asupra lor şi a spus şi domnul Dragomir zilele trecute, când zicea că multe cluburi nu mai au bani. Probabil şi din cauza problemelor financiare care sunt pleacă conducătorii, pentru că nu se pot ţine de cuvânt în faţa jucătorilor şi atunci aleg calea demisiei. Nu pot să spun dacă e avantajat Clujul din acest punct de vedere. Dar e abia început de campionat şi nu putem discuta de aşa ceva".

Ioan Andone crede că ar fi rău pentru Steaua dacă tehnicianul Victor Piţurcă ar pleca. "Nu pot să comentez că nici nu e bine, dar eu zic că e un lucru rău pentru Steaua dacă va pleca Piţurcă. Pentru că Piţurcă e un antrenor bun şi creşte şi nivelul campionatului fiind în competiţie cu el", a adăugat el.

Partida Pandurii Târgu Jiu - Dinamo, contând pentru etapa a treia a Ligii I, va avea loc, duminică, cu începere de la ora 21.45, pe stadionul "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici