Andone: Stoican primea seminţe de la arabi, la Piţurcă e altceva, se duce pentru Liga Campionilor

Antrenorul Ioan Andone a declarat, joi, că l-a sfătuit pe tehnicianul Flavius Stoican să nu accepte oferta grupării Al Raed, prea mică din punct de vedere financiar, dar a precizat că, în ceea ce îl priveşte pe selecţionerul Victor Piţurcă, nivelul de la Al-Ittihad este mult mai ridicat.

156 afișări
Imaginea articolului Andone: Stoican primea seminţe de la arabi, la Piţurcă e altceva, se duce pentru Liga Campionilor

Ioan Andone (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Flavius Stoican a făcut foarte bine că a renunţat la oferta arabilor. I-am spus-o chiar eu, era o echipă mică. Acolo te duci pentru ceva. El nu primea nici ăia (n.r. - bani) şi era şi o echipă care trebuia să se salveze de la retrogradare. Nu aşa. Te duci, clar, la primele şase echipe, obiectiv Liga Campionilor... Ce a primit el? Seminţe. Ştiu oferta pe care a primit-o. Acolo a crescut fotbalul, a crescut nivelul, baze sportive, fotbalişti străini buni pe care nu îi poţi aduce aici, niciodată", a declarat Andone, la Casa Fotbalului.

Referitor la oferta primită de Piţurcă de la Al Ittihad, Andone consideră că selecţionerul a făcut bine că a rămas la naţională pentru că are şanse ca România să devină principala favorită la ocuparea primului loc în grupa de calificare la CE 2016. "Pe Piţurcă l-aş sfătui să meargă. Acolo, da. Se duce pentru Liga Campionilor, să câştige campionatul. Acolo e cel mai frumos stadion din ţările arabe, cu 70.000 de locuri. Ar fi bine să plece după ce califică naţionala, dar poate nu mai are oferta atunci. Glumesc. Ar fi foarte bine să rămână şi a făcut foarte bine că a rămas pentru naţionala României. Jucătorii s-au obişnuit cu el, am început bine cu Grecia şi dacă reuşim din dubla cu Ungaria şi Finlanda să obţinem şase puncte suntem principalii candidaţi la primul loc", a mai spus Andone.

Ioan Andone a fost premiat, joi, de Federaţia Română de Fotbal, înaintea tragerii la sorţi a optimilor de finală ale Cupei României, pentru performanţa de a fi câştigat patru trofee ale acestei competiţii, ca antrenor.

Flavius Stoican a refuzat oferta de a pregăti echipa saudită Al Raed în urmă cu două săptămâni, în timp ce conducerea clubului Al-Ittihad a încercat, în luna septembrie, să obţină serviciile antrenorului Victor Piţurcă, fără succes deocamdată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici