Andreea Chiţu: Am câştigat un plus de încredere cu medalia de la Baku

Judoka Andreea Chiţu a declarat, luni, la revenirea în ţară de la Jocurile Europene că a câştigat, odată cu medalia de aur la categoria 52 de kilograme la Baku, şi un plus de încredere în perspectiva Jocurilor Olimpice de anul viitor.

85 afișări
Imaginea articolului Andreea Chiţu: Am câştigat un plus de încredere cu medalia de la Baku

Andreea Chiţu: Am câştigat un plus de încredere cu medalia de la Baku (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

"Am câştigat un mare plus de încredere şi mă bucur că am câştigat medalia de aur la această competiţie. Sper ca şi la Rio să fiu pe podium. A fost şi campionatul european la noi, la judo, m-am pregătit pentru fiecare adversar în parte şi dorinţa mea de câştig se pare că a fost mult mai mare. Voi sărbători acasă, alături de familie, voi avea câteva zile libere", a declarat Andreea Chiţu la Aeroportul Henri Coandă.

Delegaţia României la Jocurile Europene a sosit luni, la ora 12.00, la Bucureşti, fiind întâmpinată la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de preşedintele COSR, Alin Petrache, de ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, de premierul interimar Gabriel Oprea, de preşedinţi de federaţii şi de familii ale sportivilor.

Sportivii români au încheiat Jocurile Europene de la Baku pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în clasamentul pe medalii, cu 12 medalii, din care trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz.

Pe primul loc al clasamentului s-a clasat Rusia, cu un total de 164 de medalii (79 aur, 40 argint, 45 bronz), urmată pe podium de Azerbaidjan - 56 de medalii (21 aur, 15 argint, 20 bronz) şi de Marea Britanie - 47 de medalii (18 aur, 10 argint, 19 bronz).

România a participat în competiţie cu 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care au concurat în 22 de discipline sportive. În total, la prima ediţie a Jocurilor Europene au participat peste 6.000 de sportivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici