Andreea Chiţu: Sunt fericită că imnul României a fost intonat pentru mine

Sportiva Andreea Chiţu, care a câştigat, joi, medalia de aur la categoria 52 de kilograme la Baku, a declarat că a simţit spiritul olimpic şi la Jocurile Europene şi că este fericită după ce imnul României a fost intonat pentru ea, informează cosr.ro.

233 afișări
Imaginea articolului Andreea Chiţu: Sunt fericită că imnul României a fost intonat pentru mine

Andreea Chiţu: Sunt fericită că imnul României a fost intonat pentru mine (Imagine: Hepta)

"A fost o competiţie dificilă, deoarece pentru noi Jocurile Europene au coincis cu Campionatul European, dar aş putea spune că şi bucuria de a fi cucerit medalia de aur la Baku este dublă. În lupta pentru aur de la Baku am avut o adversară destul de puternică şi înaltă, iar iî astfel de cazuri este mai dificil să punctezi. De aceea am abordat meciul mai mult tactic, am mers la penalizări şi am reuşit să înving. Mă bucur că am obţinut aurul şi sunt fericită că imnul României a fost intonat pentru mine. Baku a fost un mic test înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio, dar sunt conştientă că acolo va fi mult mai greu. Mai am multe de îmbunătăţit, pentru că tot timpul sunt lucruri de îndreptat, dar sper să reuşesc până la Rio, pentru că nimic nu se compară cu Jocurile Olimpice. Trebuie să recunosc însă că şi la Jocurile Europene am simţit spiritul olimpic. Mai ales satul olimpic mi-a adus puţin aminte de Londra", a spus Chiţu.

Sportiva Andreea Chiţu a cucerit, joi, medalia de aur în finala categoriei 52 de kilograme, la Campionatul European de judo, organizat în cadrul Jocurilor Europene de la Baku, judoka tricoloră devenind pentru a doua oară campioană europeană după titlul din 2012.

În grupa C a categoriei 52 de kilograme, Andreea Chiţu a învins-o pe Roni Schwartz (Israel) şi Giuffrida Odette (Italia), calificându-se în semifinale. În această fază, Andrea Chiţu a trecut de sportiva germană Mareen Kraeh şi s-a calificat în finala categoriei, în care a învins-o pe judoka franceză Annabelle Euranie prin yuko.

Andreea Chiţu a fost campioană europeană în 2012, cucerind ulterior o medalie de argint (2013) şi una de bronz (2014) în competiţia continentală, iar în palmares mai are una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale, în 2014 şi 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici