Andy Murray, sportivul britanic al anului 2013

Tenismanul Andy Murray, care a devenit primul jucător britanic care s-a impus la Wimbledon după 77 de ani, a fost desemnat, duminică, sportivul anului 2013, într-o anchetă realizată de BBC.

43 afișări
Imaginea articolului Andy Murray, sportivul britanic al anului 2013

Tenismanul Andy Murray (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Murray a adunat 401.470 de voturi şi i-a devansat pe rugbystul Leigh Halfpenny (65.913 voturi) şi pe jocheul AP McCoy (57.854 de voturi).

Tenismanul scoţian în vârstă de 26 de ani îi succede ciclistului Bradley Wiggins, care în 2012 a câştigat Turul Franţei şi medalia de aur în proba de contratimp la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi care m-au susţinut în ultimul an", a declarat Murray, care nu a mai jucat din luna septembrie din cauza unei accidentări la spate.

Formaţia de rugby The British & Irish Lions a fost desemnată cea mai bună echipă a anului, iar tehnicianul acestei formaţii, Warren Gatland, a primit premiul pentru cel mai bun antrenor al anului.

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, care a câştigat al patrulea titlu consecutiv de campion mondial în Formula 1, a fost desemnat sportivul străin al anului 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici