Anelka riscă o sancţiune sportivă pentru gestul de la meciul cu West Ham

Atacantul francez Nicolas Anelka riscă o sancţiune sportivă din partea Federaţiei Engleze de Fotbal (FA) pentru gestul controversat de la remiza, scor 3-3, înregistrată de West Bromwich Albion cu West Ham United, în campionatul Angliei.

159 afișări
Imaginea articolului Anelka riscă o sancţiune sportivă pentru gestul de la meciul cu West Ham

Anelka riscă o sancţiune sportivă pentru gestul de la meciul cu West Ham (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"FA a confirmat că îl va ancheta pe Anelka", scrie The Sunday Times, lucru susţinut şi de BBC, în timp ce The Guardian scrie că federaţia ar putea lua măsuri împotriva lui Anelka.

Federaţia de la Londra a confirmat că va studia cazul Anelka, jucătorul riscând minim cinci etape de suspendare, dacă se consideră că a făcut un gest discriminatoriu.

Anelka, autorul unei duble în meciul de la Londra, a făcut un gest cunoscut în Franţa sub numele "quenelle", fiind creat de un umorist-polemist, Dieudonne. Gestul este reprezentat de un braţ îndreptat în jos şi celălalt înspre umărul opus, peste piept, şi pentru unele persoane este un salut antisemit, iar pentru altele doar un salut împotriva regimului aflat la putere.

Atacantul a afirmat după meci, pe contul său de Twitter, în limbile engleză şi franceză, că a dorit doar să facă o dedicaţie specială prietenului său Dieudonne.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici