Anja Andersen: Plec de aici cu gânduri frumoase despre România

Antrenoarea daneză Anja Andersen a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că perioada petrecută la Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost cea mai frumoasă experienţă a sa pe banca tehnică şi că părăsepte România cu gânduri frumoase.

110 afișări
Imaginea articolului Anja Andersen: Plec de aici cu gânduri frumoase despre România

Anja Andersen: Plec de aici cu gânduri frumoase despre România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost cea mai frumoasă experienţă pentru mine de când antrenez, în special pentru că am văzut atât de multe jucătorare cu inima deschisă. Fetele au învăţat foarte multe în aceste patru săptămâni, iar eu nu pot vorbi despre viitorul echipei sau handbalul românesc, pot doar să spun că prefer să uit lucrurile triste. Întotdeauna în locul tristeţii voi alege bucuria şi lucrurile bune din oameni. Plec de aici cu gânduri frumoase despre România, iar în viitor voi vorbi la fel de frumos despre această ţară şi oamenii pe caere i-am cunoscut", a spus Andersen, cu aproximativ o oră înainte de a pleca din România.

Anja Andersen a precizat că îşi doreşte să fie implicată în continuare în handbal. "Sigur că îmi doresc ca pe viitor să continui în handbal, este viaţa mea, dar mă voi implica şi în proiecte legate de fotbal şi baschet. Acum, după întoarcerea în Danemarca, voi lucra într-un proiect de handbal destinat copiiilor care suferă de SIDA", a adăugat ea.

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat, luni, că înţelegerea cu antrenoarea daneză Anja Andersen a fost reziliat pe cale amiabilă.

Anja Andersen a fost numită în data de 3 februarie în funcţia de antrenor al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe ungurul Peter Kovacs. Această schimbare de pe banca tehnică a campioanei României s-a produs cu trei zile înaintea debutului în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Gruparea vâlceană a obţinut, cu Anja Andersen pe bancă, două victorii şi două înfrângeri în grupele principale ale Ligii Campionilor: Oltchim - Buducnost scor 21-20, Itxaco - Oltchim, scor 26-25, Oltchim - Krim Ljubliana, scor 31-27 şi Oltchim - Itxaco, scor 22-25.

După patru meciuri disputate în prima grupă principală, Oltchim se clasează pe locul al treilea, cu patru puncte, fiind devansată de Itxaco (6 puncte) şi de Buducnost (4 puncte).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici