Apelul emoţionant al sportivilor din NBA pentru donarea de plasmă: Avem nevoie de orice supravieţuitor, avem nevoie de tine!

  • Liderii echipelor de basket din Liga americană fac apel pentru donarea de plasmă
  • Marcus Smart, Boston Celtics: Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne ajutăm unul pe altul
  • Dr. Jerome Adams, New York: Vă rog, donaţi plasmă acum, puteţi efectiv să salvaţi vieţi!
  • În România nu există o campanie publică pentru donarea de plasmă hiperimună
130 afișări
Imaginea articolului Apelul emoţionant al sportivilor din NBA pentru donarea de plasmă: Avem nevoie de orice supravieţuitor, avem nevoie de tine!

sursa foto: profimedia

Liderii echipelor de basket din Liga americană fac apel pentru donarea de plasmă.

Într-un mesaj emoţionant  postat pe Instagram, Marcus Smart de la Boston Celtics, care s-a vindecat recent de coronavirus, îţi spune ce ajutor imens pentru cei aflaţi în stare gravă este plasma cu anticorpi.

Marcus explică faptul că procedeul este sigur şi nu -ţi produce durere. Şi alţi colegi i-au urmat exemplul, şi au postat mesaje asemănătoare. De altfel, în SUA timpul de aşteptare pentru o doză de  plasmă convalescentă este de maximum 48 de ore.  La noi, poate depăşi şi 10 zile. Americanii au văzut potenţialul imens de vindecare pe care îl are plasma şi  s-au mobilizat rapid. Mai mulţi actori, printre care şi Tom Hanks, dar şi autorităţi din sistem au ieşit public şi au îndemnat pacienţii vindecaţi de covid să doneze.

Medici cunoscuţi şi-au spus mesajul clar pe Instagram.

La noi, pacienţii care au donat şi-au scris mesajul pe facebook. Dintre fotbaliştii infectaţi de la diferite cluburi de fotbal nu a luat niciunul iniţiativa de a  vorbi public despre plasma salvatoare de vieţi. Nu există o campanie publică iniţiată de Ministerul Sănătăţii, deşi Florin Hozoc, cel care a donat statului mai multe aparate de plasmafereză, a creat chiar şi un spot care ar fi putut rula pe tv, dar, din păcate, asta nu s-a întâmplat. 

”Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne ajutăm unul pe altul. Dacă ai avut coronavirus cum am avut şi eu, poţi ajuta mulţi oameni. Plasma din sângele tău poate literalmente salva vieţi. Dar trebuie să ne grăbim. Avem nevoie de orice supravieţuitor. Avem nevoie de tine, şi de toţi cei pe care îi ştii, să-i rugăm să doneze plasmă. E sigur, e uşor, e fără durere! Să învingem Covid 19 împreună!”, a declarat Marcus Smart, jucător de la Boston Celtics.

“Plasma ta are anticorpi care îi poate ajuta pe alţii să lupte împotriva Covid. Vă rog, donaţi plasmă acum, puteţi efectiv să salvaţi vieţi! Un pacient vindecat de Covid 19 poate salva viaţa altor 3 pacienţi donând plasmă”, a declarat medicul Jerome Adams.

”Am pus la dispoziţie statului român inclusiv spoturi video care să poată să fie difuzate. Au fost refuzate de către autorităţi şi nici nu au făcut alte campanii până în prezent, În România aştepţi şi 10 zile, în zece zile se moare”, spune Florin Hozoc, CEO-ul firmei care a donat statului aparate de plasmafereză.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici